1a vaccinationen gjord

Date: 2012-07-31 Time: 22:10:40 \ Category: Allmänt \ Comments: 0
Nu så har Ville fått sin första spruta. Så synd det va om honom när hon stack honom. Fast det gick bättre än förväntat. Modiga grabben <3
     
Han väger nu 6590 gr och är 63,5 cm:) Han hade dippat på kurvan, ska egentligen väga mer enligt hans kurva men det va ingen som helst fara. Sköterskan tyckte vi skulle prova mata honom mer, men det är ingen idé för han skulle inte orka det. Han kräks ju redan mkt liksom. Annars ge honom lite mindre men oftare, då blir den totala mängden per dygn mer. Vi får prova oss fram helt enkelt. Men han lider ju inte av det, vilket är huvudsaken.
Tog även upp med henne om Villes sneda nacke, han kan ju inte räta på huvudet utan det lutar alltid. Hon trodde det kunde vara torticollis.
Förklaring till vad det är hittade jag på wikipedia:
 

Kongenital muskulär torticollis (benämns ofta enbart torticollis). Torticollis betyder "sned hals" och innebär en felställning av huvudet, där barnet ofta lutar huvudet åt en sida och roterar (vrider) det åt motsatta sidan. Muskel sternocleidomastoideus är påverkad, antingen förkortad eller kontraherad (sammandragen), den påverkade muskeln blir oftast starkare än den andra sidans muskel. Kongenital torticollis drabbar ca 0.3- 2.0 % av alla spädbarn (1). Orsaken har diskuterats under en lång tid, trolig orsak är att barnet legat trångt under graviditeten, vanligast är att det drabbar förstfödda barnet. Förlossningskomplikationer nämns också ofta som orsak men det är frågan vad som är effekt och vad som är orsak, för flertalet av barnen med torticollis har förlossningen inte varit komplicerad, det är dock vanligare med ex. sätesbjudning, höftluxation för dessa barn än för populationen generellt (2).

Kongenital torticollis behandlas med sjukgymnastik, hantering för att stimulera symmetri, töjning för ökad rörlighet och styrketräning för att minska muskelimbalansen.

Viktigt är att barnet undersöks av läkare för att utesluta andra mer ovanliga orsaker som kan ge en felställning av huvudet ex. kotmissbildning, skelnings torticollis mm

För barn med torticollis finns ökad risk för att få en sned skalldeformitet s.k. plagiocephaly, att variera barnets huvudställning i ryggliggande samt att ge mycket vakentid på mage förebygger och kan minska asymmetrin (3, 4).

 

Så på torsdag ska vi få träffa läkaren, så ska hon väl avgöra om det är torticollis eller inte. För om det är det så ska vi få träffa sjukgymnast så vi kan träna bort det.
 Så det verkar inte vara "super-allvarligt" ialla fall och det känns bra. Lilla plutten :(
 Ville har varit hängig och ledsen idag efter sprutan, och trött..mkt trött. Syns på honom att han inte mår väl, syns så tydligt på ögonen. Måste vara jobbigt för dom.

     

Annars? Inte mkt nytt här inte. Igår va vi nere vid hamnen och promenerade lite, åt en glass och bara mådde väl:) härligt som tusan!

Sen på eftermiddagen/Kvällen åkte vi till skultuna och grillade med Tiina och Tomas. MUMS! Förbannat gott med grillat:) Orre va så duktig och började städa förrådet där nere i källaren igår, slängde ett billass med skräp. Imorgon ska han  fortsätta medans jag har lyxen att få mysa med Ville istället. Jag gillar´t:) På fredag ska Orre iväg med sina kompisar på en kryssning, då får jag och Ville dygnet själva. Vad ska vi hitta på? hmm... Sen ska resten av helgen ägnas åt stoooor-städning inför visningen av lägenheten på måndag. Är super-nervös och stressad inför allt detta. Vill bara att det ska gå bra och att någon ska vilja köpa lägenheten fort! Och att allt ska flyta på smidigt.Håller era tummar för oss, mina få stackars läsare;)
 Orre och jag kollade in lite dieter idag, haha! Vi vill båda gå ner i vikt. Ska försöka komma igång med bättre kost efter semestern här och jag tror på fullaste allvar att jag ska köpa ett gymkort (skratta inte ihjäl er nu gott folk;) ) Men jag vill inte träna själv:( tråkigt! Och Orre och jag kan inte träna samtidigt, en måste ju vara hemma med Ville. Dessutom vill jag inte köra på "grupp-träning", dvs aerobics eller sånt. Ogillar verkligen offentlig uppvisning. Har aldrig tränat innan. Inte behövt direkt. Men nu när man varit gravid så vill inte kilona eller kroppen återgå till sitt gamla jag av sig självt. Måste hjälpa den på traven lite:) Så får väl se hur det kommer gå med det..Får väl se hur det kommer gå med det.. Än har jag inte tid. Fullt upp med flytt och sånt. Men men, önska kan man:) Får promenera för fullt med vagnen och även nån gång utan. Kan gå mkt fortare utan vagnen och barn känns det som. Men det är ju bra med motståndet och bra för Ville att få komma ut med:)

  

Va roligt det är med kort:) Har tagit tusentals kort på Ville och han är bara tre månader..haha vart ska detta sluta? Kul med olika appar så man kan göra lite fint med. Ska snart ta och framkalla en hel del bilder och sätta i album, men vilka ska man välja? Hur ska man kunna sansa sig och inte ta precis alla? ;) Han är ju så söt ungen min:) Men får helt enkelt försöka sålla lite så det inte blir överdrivet mkt kort framkallade:)

Go natt hörni

    


Morgonpiggt barn, miljoner med myggbett och snarkande sambo

Date: 2012-07-30 Time: 11:21:52 \ Category: \ Comments: 0

Ingen schysst kombo det där! Höll på att förlora förståndet totalt imorse! Ville vaknade kl 05.00 och fick mat. Men han va super-pigg efter det och skulle minsann inte sova. Jag va helt slut. Tog upp honom och la honom hos mig. Men det är inte lätt att somna om för varken honom eller mig när pappa ligger jämte och försöker väcka de döda!!! Med sina snarkningar! Herregud vad han låter! Och mitt i allt börjar alla mins förbannade myggbett över hela kroppen klia som tusan! Kliar det på fötterna ja då börjar det klia på ryggen osv. Humöret va väl inte på topp efter den lilla proceduren! Slutade med att ja knuffade till orre ordentligt så han vaknade, han blev sur och gick upp och la sig på soffan. Då kunde vi somna om. Men inte länge, för då hade klockan hunnit bli sex och ville sov endast till sju. Så inte är jag inte vrål-pigg direkt. Sitter ute nu och försöker sola mig lite:) skönt det är! Men inte lätt när grabben inte vill sova. Orre håller på och rensar nere i källar-förrådet. Mkt som ska kastas inför flytten. Igår fick Ville en present av sin söta kompis Wilmer:) en superfin body som det står "mummys little superhero" på:) det tackar vi så mkt för! Vet inte vad resten av denna dagen har att erbjuda, men det blir lugnt för det är för varmt för massa ståhej. Och imorgon blir de ännu lugnare för då ska Ville få sin vaccination, stackars bebisen. Får hoppas han slipper ev feber efteråt. Slut på solandet, barnet har vaknat.


40 års fest & dagen efter mys

Date: 2012-07-29 Time: 14:03:30 \ Category: \ Comments: 0

Festen igår va väldigt lyckad:) tror kickan är nöjd med! Dom hade trubadur också, vilket jag tycker är riktigt roligt! Gillar allsång och sånt:) så stackars orre kommer väl få höra från sina arbetskamrater att hans tokiga sambo röjde loss;) haha! Bjuder på det. Orre stannade hemma med Ville. Vi ville inte ha honom bland massa onyktert folk. Det hade väl inte gått så jättebra där hemma. Ville hade gallskrikigt igår kväll, tror mest det va lite protest för han är van vid att mamma lägger honom oftast plus att han va övertrött. Men sen hade han haft ett likadant anfall imorse i typ 45 min. Han har nog ont i magen..stackars plutt:( plus att han vaknade 04.30 imorse och bestämde sig för att vara vaken:) orre va ganska trött på honom när han kom hit med honom på fm:) haha! Ja, det är inte lätt alla gånger att ha barn. Nu sover älsklingen hos mig i famnen:) super-mysigt! Jag gillar't <3 Vi ska äta med Tiina och Tomas strax, sen börjar vi väl röra oss hemåt. Orre behöver vila lite och jag och Ville ska ut och gå med Johanna och Wilmer i eftermiddag. Måste tvätta med, har Sveriges största tvätthög där hemma med mina och orres kläder, villes kläder blir ju prioriterade:) Får se om jag slänger in en uppdatering ikväll också.


Steker fläsk

Date: 2012-07-28 Time: 10:08:32 \ Category: \ Comments: 0

Det gör jag verkligen! Ute på balkongen:) så underbart skönt i solen:) Ville somnade i sin babysitter innan så jag kunde gå ut och sätta mig en stund. Riktigt varmt idag! Verkligen perfekt väder för Kickans 40 års fest ikväll. Ska va 23 grader varmt hela kvällen typ, 27 nu på dagen:) Yes, ikväll ska kickan ha sin 40 års fest ute i skultuna. Endast jag ska gå och pappa ska stanna hemma med Ville. Vill inte ha honom runt massa fylla. Sen ska det va en trubadur som spelar med och det blir alldeles för hög volym för honom. Då sa min käre sambo att jag kunde gå och han kunde stanna hemma:) tack för det säger jag då:) Nu ska jag gå in och busa med min son <3


Underbara sommar:)

Date: 2012-07-27 Time: 21:30:13 \ Category: \ Comments: 0

Åh vad skönt att sommaren äntligen är här! Även om jag tycker det är jobbigt emellanåt med värmen för Villes skull. Idag har vi varit ute i skultuna hos tomas och kickan. Vi skulle egentligen bara ut på en kaffe vid 13 tiden, det slutade med grill och pool-bad och hjälpte till lite inför festen imorgon:) så 20.00 åkte vi hem:) Så nu håller jag på och nattar Ville. Och idag kom annonsen på lägenheten ut på hemnet:) så kom och köp;) bilderna blev kanonbra! Vi är så nöjda! Nu inväntar vi bara visningen och att folk förhoppningsvis börja lägga bud. Håll era tummar för oss gott folk! Annars har det varit lugnt här hemma. Ville som tampats med en förkylning börjar bli bättre. Fortfarande snorig men inte lika illa som för någon dag sen. Lite hosta har han haft med. På tisdag är det dags för hans första vaccination! Åh mammas plutt! Va ledsen han ska bli när de sticker honom! Usch! Hoppas bara han klarar sig från feber och elände efteråt. Det återstår att se. Ska bli väldigt intressant och se vad han väger nu och hur lång han är. Tycker inte han känns så mkt tyngre, men däremot så märker jag att han vuxit på längden:) långe-man:) blir spännande att se som sagt. Nu ska jag sätta mig och måla mina naglar:) god kväll!


Långa dag!

Date: 2012-07-26 Time: 20:27:45 \ Category: \ Comments: 0

Ja äntligen verkar denna dagen nå sitt slut. Varit full fart sen tidig morgon. Fotograferingen gick jättebra! Ska bli roligt att se den färdiga annonsen sen. Ville va så snäll idag med, sovit gott och länge så vi kunnat städa. Verkar bli visning 6/8. Hoppas verkligen allt går bra:) Imorgon ska vi ut och promenera med Johanna och Wilmer. Jag måste röra mer på mig. Eller träna. Sjukt trött på spegelbilden nu mera! Usch! Så är det med det!!

Ville och Pappa har badat ikväll:) Det gillar han verkligen! Sen fick han mat och somnade nu som en stock 20,30, lilla tröttmössan!

Kommer bli lite tomt här hemma nu när vi är vana att antingen va ibland massa folk eller ha folk här. Först va vi i Limmared nästan två veckor..sen kom vi hem och då kom mormor och morfar. Efter dom kom Fredrika, Bengan, Alvin och Kim och Sandra:) Fullt hus! Nu är det bara vi igen, vår lilla familj:) Visserligen rätt skönt med då det är lite små-jobbigt att va så många när man har det så trångt som vi har. Annars är det roligt.
Blir mkt bättre när vi flyttat och har större.
 Vet inte när vi kan åka neråt igen. Hade ju tänkt ha dopet i slutet på augusti början på september. Men det kommer inte gå nu. Vi har inte ekonomin till allt det. För dels ska vi flytta då. Sen kommer vi ev få betala dubbla hyror då vi säkerligen inte hinner få sålt vår nuvarande bostad tills dess. Lite tråkigt men så är det.
Johanna och Jimi kanske skulle komma upp hit och hjälpa till med flytten, om dom får barnvakt dvs:) Inte lätt att bara åka iväg när man har fyra barn heller. Krävs liiite planering;)

Nu ska jag kolla tv en stund, sen blir det nog tidigt isängen ikväll. Trött och ont i magen.


Stressig förmiddag

Date: 2012-07-26 Time: 12:25:02 \ Category: \ Comments: 0

Känns egentligen som kl är 17 på em. Hållt igång mer plockning och städning sen 07.30 imorse. Inte kunnat göra så mkt här innan för att Fredrika och Bengan varit här. Dom har ju haft sin packning lite här och var, minst sagt. Nu är vi klara och inväntar fotografen. Är nervös över allt. Att vi inte kommer få sålt lägenheten i tid. Att vi inte kommer få sålt den alls. Att vi inte kommer få vad vi begärt för den. Ska bli skönt när detta är över. Längtar till att få flytta med, att kunna röra sig utan att stöta ihop med något. Vi kommer äntligen få plats med allt, för nu gör vi det absolut inte!! Varken jag eller Ville får plats med våra kläder. Alla köksskåpen är fulla och inget får plats. Blir smått tokig! Jo en viktig sak! Innan när Orre satt och busade med Ville så skrattade han på riktigt:) åh härliga barn <3 hann filma lite av det:) hela hjärtat smälter när man hör det genuina och härliga ljudet av barnskratt:) Nu blir det invänta fotografen. Kanske uppdaterar senare ikväll. Tjolong!


Bildinlägg

Date: 2012-07-25 Time: 21:27:27 \ Category: Allmänt \ Comments: 0
Slänger in lite bilder från vårt fika hos Mia och Liam. Mias man va också med och fikade, han bar snällt omkring på Ville en stund så jag kunde ta lite kort:) Det tackar vi för:)
Sen har jag även bilder från idag när vi va och badade, bilder på Fredrika, Bengan och Alvin
och även lite andra bilder på min otroligt söta son <3

Mamma-fika, kryssning och pool-bad

Date: 2012-07-25 Time: 20:10:36 \ Category: \ Comments: 0

Yes. I söndags va vi (Johanna, Wilmer, Ville och jag) bjudna hem till Mia från föräldragruppen. Vi fikade och pratade barn:) va väldigt trevligt:) tog bilder med kameran som jag lägger upp senare när jag använder datorn. Sen när jag kom därifrån så kom det stor-främmat hemifrån; Fredrika, Bengan, Alvin, Kim och Sandra kom. Vi skulle på kryssning förstår ni:) vi firade kickan som fyllt 40. 7 st tjejer va vi;) och vi hade hur kul som helst! Riktigt roligt:) men va jag saknade Ville! Va riktigt svårt att va borta från honom över natten. Hade grym separations-ångest och skickade 100 sms till Orre under dagen och kvällen. Han va nog trött på mig;) allt hade gått bra dock. Ville hade haft en skrik-anfall på em på måndagen. Han hade nog ont i magen stackarn. Är den där förbannade ersättningen vi provade, lemolac. Hellre får han kräkas massa än att vridas i plågor av magont. För det har han gjort av den. Skriket har skärt i öronen på oss, stackars liten så ont han haft. Så nu har vi gått tillbaka till nan och han får väl spy en massa istället. Nu sitter vi hos tomas och kickan ute i skultuna och har badat i deras pool med barnen:) 39 grader är den inställd på. Härligt för pojkarna men fööör varmt för en annan, inte svalkande direkt:) Imorgon kommer en fotograf till oss och ska fota lägenheten inför försäljning. Spännande och stressande. Fredrika och Bengan är ju kvar och all deras packning och grejer ligger överallt. Inte lätt att plocka iordning då. Så vi får göra ett super-röj tidigt imorgon. Usch! Blir stressad i själen av att tänka på allt;)ännu mer stressande är det att tänka på flytten och försäljning och allt. Hoppas allt flyter på bra. Nu ska jag hoppa i poolen:)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2420494/images/2012/pic_500fefcbddf2b367e500008e.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2420494/images/2012/pic_500fefcbddf2b367e500008e.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2420494/images/2012/pic_500fefcbddf2b367e500008e.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2420494/images/2012/pic_500fefcbddf2b367e500008e.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2420494/images/2012/pic_500ff87bddf2b31fdf00003b.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2420494/images/2012/pic_500ff87bddf2b31fdf00003b.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2420494/images/2012/pic_500ff8b8e087c31260000038.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2420494/images/2012/pic_500ff8b8e087c31260000038.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2420494/images/2012/pic_500ff8c7e087c3125000004a.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2420494/images/2012/pic_500ff8c7e087c3125000004a.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2420494/images/2012/pic_50100031ddf2b31ff90000d3.jpg" class="image">


Home sweet home

Date: 2012-07-20 Time: 16:50:22 \ Category: \ Comments: 0

Nu har vi varit hemma sen i två dagar, och har besök alla redan "hemifrån":) mormor och morfar kom igår då dom är på väg upp till norrland. Igår va jag och Ville ute och promenerade tillsammans med Johanna och Wilmer igen:) det va roligt! Är ju ca två veckor sen vi sågs. Söta Wilmer hade vuxit riktigt mkt:) Ville hade köpt en liten present till sin kompis, en söt liten Laban mössa:) den blev omtyckt:) Det va skönt att röra på sig. Ville ligger nu och pratar massa med mormor och charmar in sig totalt:) underbara barn <3 Jo! Vi va i skultuna igår och tittade på lägenheten vi blev erbjudna, en trea. Och den va såååå fin! Vi tog den:) skrev kontrakt idag och nu är det bråttom! Jag trodde att inflyttning skulle ske 1/10. Men icke, det va 1/9 som gällde! Shit! Vi måste sälja vår lägenhet på en månad typ. Så nu har vi precis haft en mäklare här. Jätte trevlig! Vi bestämde oss för henne och skrev under papper med. Så nästa vecka kommer det komma igång:) känns väldigt bra allt detta! Det kan gå att få den såld sa hon, så snabbt. Så vi hoppas på det bästa! Idag har vi varit ute på lite shopping, handlade lite till Ville, som vanligt;) ska bada lilla fis-ungen sen med, hav dregglar ju sjukt mkt! Skulle kunna försörja ett mindre land med all den vätskan som rinner ur munnen på honom. Och händerna i munnen, stup i ett. Begriper mig inte på det:) han har hållt på så i snart tre veckor. Försökte mig på att väga honom igår. Fick det då till 6400 gr typ. Så han har vuxit lite sen sist:) och längden vet jag inte. Min lilla bebis <3 Nu ska jag gosa med min lilla plutt:) skriver mer ikväll om jag orkar:)


On The road again

Date: 2012-07-18 Time: 13:53:25 \ Category: \ Comments: 2

Moot Västerås! Ja, så va denna vistelsen nere i limmared/Tranemo över. Har haft det hur bra som helst:) tack så mkt Niclas för vi fått bo hos dig! Perfekt! Både jag och orre tycker det är lite tråkigt att åka hem faktiskt. Har så mkt Mer socialt där nere på nått sätt. Men samtidigt är det skönt att komma hem igen också. Vi åker hem idag för att vi fått lägenhet i skultuna:) jippie! Dock har Vi ju inte sett den än iom att vi inte varit hemma. Men vi ska väl få se den förhoppningsvis imorgon:) äntligen ska vi få större! Mera utrymme att röra sig på och att kunna förvara saker på. Ville kommer få sitt egna rum med. Så småningom dvs, än vill mamma ha honom i samma rum :) Jag har klippt av mig mitt hår! Så skönt! Kapade av det strax ovanför axlarna:) nu kommer det vara mkt lättare att göra iordning och fixa till:) love it! Har även färgat det då min stora syster så snällt ryckte ett stycke GRÅTT hårstrå ur skallen på mig!! 27 år och gråa hår! Ja, herregud! Mot medelålderns förfall;) Förra inlägget va väl ingen hit. Hade en mkt dålig dag som så märktes. Blir så lite titt som tätt. Väldigt svårt att acceptera mig själv helt och hållet som jag är nu. Vill va som jag va innan, kroppsligt alltså. Men jag kommer väl dit med, tids nog. Kan ju va en fördel att dra ner på godiset med. Jag vet! Tror vi börjar bli förkylda här:( orre känner sig inte alls bra, jag börjar Känna lite riv i halsen. Hoppas bannemej inte Ville åker på nått bara! Plutten kan få besparas. Han kommer få sitt jobbiga snart, då han ska få sin första vaccination. Herregud på måndag är han 3 månader alla redan!!' vart har tiden tagit vägen? Helt galet så fort det går! Och han är så rolig nu! "pratar" för fullt! Och högt! Precis som att han börjar upptäcka att ur munnen låter det:) har skrattat så gott åt honom nu de senaste dagarna, underbart söta barn:) Och jösses vad han dregglar. Hela han är precis dyngsur när han sätter igång! En dreggel-lapp får jag byta efter typ 10 min. Jag va iväg och köpte lemolac- ersättningen igår. För nu har han hållt på och spytt som en tok igen. Han och Alvin lekte sm i kast-spya, Ville vann! Bara flyger ur munnen på honom stackarn. Så då bestämde vi oss för att prova. Och igår och hittills idag har det gått bra. Återstår att se hur och om det blir någon skillnad. Ska tömma kameran när vi kommit hem och lägga upp lite bilder från vår semester:)


Tjockis!

Date: 2012-07-15 Time: 23:21:50 \ Category: \ Comments: 0

Ja! Ikväll är ingen bra kväll! Har vidrig mensvärk och är tjock! Ja, det är jag verkligen! Förbannade kg som inte försvinner! Eller mest den fula, sladdriga tant-huden som pryder hela magen, röven och delar av låren samt armarna! Mår dåligt av mig själv! Kan tyckas löjligt men då är så fallet. Jag är van vi att kunna äta precis vad som helst när som helst och det märks inte. Men så är ju uppenbarligen inte fallet längre då! Inte kul att prova kläder heller, när man inte trivs med det man ser i spegeln. SKIT! Enda positiva är att allt mitt fula är resultatet av det vackraste som finns! Ville <3 Igår va vi på Liseberg med min storasyster och hennes familj:) det va skoj! Ville va också med:) vi va borta hela dagen och kom inte hem förrän 23.30 typ. Plutten sov gott från 20.00 i vagnen och fortsatte i bilen och sen hemma i sängen:) vi har världens snällaste barn:) Sen idag har vi umgåtts med Fredrika och Bengan och Alvin. Orre och Bengan va iväg och spelade golf. Jag va ute hos Johanna och Jimi och drack lite kaffe och umgicks lite med dom också:) trevligt! Imorgon ska jag klippa mig. Igen:) men nu åker större delen av håret av. Kapar av det till axlarna. Vill alltid ha mitt långa hår men när jag väl har det så är det mest ivägen. Orkar inte ha det nere för blir irriterad när det hänger i ögonen. Så då klipper vi av det så kan man frisera det lite lättare:) med min wavemaker och med plattången:) Men först ska vi fika med skogs-Therese:) hon har ju inte träffat Ville än, så nu är det dags:) Vi tror att vi börjar röra oss hemåt på onsdag. Kommer bli konstigt att inte längre vara här. Så socialt här nere med mycket folk man känner som är nära hela tiden:) Vi har blivit erbjudna tre lägenheter i skultuna. Vi har tackat ja till alla tre, men inte alls säkert vi får nån av dom då det är fler som blir erbjudna dom. Hoppas vi får en. Vi måste bo större. Får inte plats i vår lilla tvåa längre. Alldeles för trångt där! Blir tokig! Kan knappt vända sig ibland känns det som. Garderoberna räcker inte till, köksskåpen räcker inte till. Rummen är för små. Så det är dags för en flytt till större nu när vi har prinsen. Jag har funderat på vad han väger nu Och hur lång han kan va. För han har vuxit. Sist vi vägde och mätte va 20/6, då va han 60,5 cm lång och vägde 6065gr. Försökte ställa mig med honom på vågen häromdagen och tyckte då jag fick det till 6500 tror jag, men det är super-svårt att mäta så. Mest nyfiken på hur fort han växer lille plutten:) han är bäst oavsett! Min vackra prins <3


Göteborg x2

Date: 2012-07-14 Time: 10:26:38 \ Category: \ Comments: 0

Idag styr vi kosan mot Gbg igen, för andra gången;) denna gången är Liseberg destinationen. Med 5 barn och 4 vuxna:) ska bli trevligt. Även om jag är en riktig mes och knappt vågar åka nått så blir det skoj;) kan åka med barnen. Haha! Älskade Ville sover så gott här jämte, men måste väcka honom för vi ska åka och han behöver äta innan vi åker. Igår va denna mamman på lite fest:) drack vin med ett gäng kompisar. Det va väldigt roligt:) men är trött idag. Så är det, man får bita i det sura äpplet;) Och på fm igår va jag Och hälsade på fina Sofie och hennes två små sötnosar:) alltid roligt att träffa henne. Nu måste jag väcka prinsen.


Semestern hittills

Date: 2012-07-11 Time: 21:03:35 \ Category: \ Comments: 0

Har bestått av mestadels regn, men mycket aktivitet ändå. Igår va vi på gekås, som jag hade längtat, skulle handla på mig massa bra att ha saker till Ville och hemmet och annat. Men det va totalt kaos där ute! Sjukt mkt folk! Fullt på alla parkeringar! Kunde knappt röra sig ens! Så jag fick bara dra snabbt tag i det jag kunde se typ och sen gå vidare. Blev inte alls mkt:( inte ens hälften av det jag tänkt:( tråkigt! Men det lilla jag köpte va ju fint:) Sen på kvällen bjöd Lotta på mat:) Bodil med hennes två barn och Louice med hennes Ebba va där också. Mkt trevligt hade vi:) high life! Sitter nu och nattar Ville. Vi bor Hos min morbror nu, han är inte hemma och har en stor lägenhet så vi fick vara här sa han:) perfekt! Ville sover i en resesäng och det funkar hur bra som helst. Endast jobbigt för mig att Mata honom på natten, jobbigt att hänga över den tunga kanten. Men han sover bra i den vilket är huvudsaken. Imorgon ska vi till Gbg, hälsa på agge och Fredrik. Väl där så ska Benny och Emelie och deras två barn komma, varav det ena, Nellie är alldeles ny:) och pytteliten! Kommer ju bli sjukt sugen på en till:) haha! Även om jag har en bebis redan:) konstigt hur hjärnan funkar:) Nu sover min älskling:) tog ca 20 min att natta honom, smidigt:) han ligger i sängen och vi sitter jämte bara, stoppar in nappen när han tappar den. Underbara barn <3 Nu ska jag och min älskade sambo mysa me film och godis :)


Greetings from Limmared!

Date: 2012-07-08 Time: 21:42:44 \ Category: \ Comments: 0

Eller Tranemo! Bor ju hos Fredrika och Bengan för tillfället:) just nu sitter jag i sängen och nattar Ville. Har badat honom nu på kvällen med så han är härligt trött. Men lite måste man ju alltid kämpa emot ändå;) Idag döptes Alvin Ove Haldo i södra åsarps kyrka. Det gick så bra så:) Johanna sjöng, jättefint! Ville sov sig igenom hela dopet och gudstjänsten:) duktig kille! Vaknade endast på slutet där och skrattade så gott. Jag bakade igår åt Fredrika, som hon skulle kunna ha på dopet idag. Det blev banankaka, snickerskaka och dumlekakor:) mums! Imorgon kommer Orre, vi ska hämta honom i Borås kl fyra vid tåget. Vi har saknat honom <3 Sen på tisdag åker vi till gekås! Jippie! Ska handla åt Ville:) lovade även Johanna att titta efter nått fint åt söta Wilmer:) det hittar vi säkert. Nu ska jag glo lite tv innan det är dags att natta mig själv med. Adjö


Värdelösa blogg.se

Date: 2012-07-03 Time: 10:17:47 \ Category: Allmänt \ Comments: 0
Ja jag blir tokig! Har inte kunnat logga in från mobilen på flera veckor! Och detta beror på deras sk uppdatering! Men dom kan inte ge svar när appen ska börja funka igen! Är hur många som helst som har samma problem! Och jag bloggar helst från mobilen. Tycker det är smidigast när man ska ladda upp bilder också. Riktig skit-app är vad det är! 
 
Återigen en mkt varm dag här:) Hade gärna suttit ute och solat mig på balkongen men det går inte idag då jag har en mkt envis son som är på riktigt krångel humör! Har hållt på att försöka få honom att sova nu i drygt en timma. Han är super-trött..ögonen går i kors när han ligger ner. Men det kan ju vara farligt att somna själv. Gud förbjude att du missar nått! Så då bar jag på honom en stund. Det dög inte heller. Då tillägnade han den stunden att spotta ut nappen 100ggr. Då tröttnade jag och la ner honom igen. Vilket resulterade i massa skrik. Inte så bra idag då Orre jobbat natt. Annars hade han fått skrika en stund. Satte honom i babysittern och gungade honom en smärre evighet. Samma sak där, spotta ut nappen och gnällde massa. Lyfte upp honom igen och bar omkring på honom. TILLSLUT så somnade han i utmattning tror jag. Men inte utan att ha spjärnat emot en massa först.
Det här med viljans makt fungerar inte så bra här. Ställningen står Ville-Mamma 100-1. ;)
 
Mums! Handen är sååå god:) Allra bäst när man försöker få in bägge två i munnen samtidigt;)
 
 
 
Faktum är att vi har haft det VÄLDIGT bra med Ville! Han är ett oerhört snällt barn och lättsamt! (får jag väl igen för att jag säger detta ;) )
Han är nästan jämt glad. Lätt att få att somna (förutom stunder som dessa), inte så farligt gnällig eller skrikig heller. En UNDERBAR liten kille :)
Men när han väl bestämmer sig för att skrika. Då hörs det! Herregud vilka lungor grabben har! Jösses, kan bli stendöv av att stå för nära honom då;) Det är oftast när han är hungrig och trött som han låter oss få höra det ordentligt;)
 

Ska snart ställa mig och vika tvätt. JIPPIE! Eller inte:) Men det måste göras, tvättade lite igår. Vilken lyx det är med egen tvättmaskin:) Love it! Ska börja packa snart med lite smått. Mycket som ska med när man har bebis:) Vi ska ju vara borta en vecka minst i Tranemo/Limmared. Då är det lika bra att börja packa i tid så man får med sig allt. Men man glömmer alltid nått ändå. Eller hur? Och så tar man med sig på tok för mkt kläder också:) Aldrig lär man sig det:)
 
IMORGON KOMMER PUPPAN MIN HIT <3 !! Som jag har längtat efter henne! Jag hoppas att få utlopp för mina inre konstigheter och mitt allmänt störda beteende, som oftast kommer fram med henne:) Sen måste jag ju få klappa på lilla bebis-magen som hon har med <3 Åh så mysigt!
Jag längtar verkligen efter min egna bebis-mage igen:) haha tokigt jag vet. Men det är precis som att nu när man gått igenom det en gång, så är längtan ÄNNU större efter ett till barn och en till graviditet. Nån som håller med??
Ville ska definitivt få ett syskon. Inte precis än dock. Men en liten bror eller syster ska han få:)
Men än ska jag njuta av min underbara bebis som jag har. För tiden springer ifrån en och han växer varje dag, mitt framför ögonen på mig. Skrämmande hur fort allt går!
 
 
 
Nu ska jag utfodra mitt lilla barn. Hej så länge!
 
 
 

Av längtan till dig

Date: 2012-07-01 Time: 21:42:59 \ Category: Allmänt \ Comments: 0
"I en evighet levde jag som om du inte fanns,
i alla drömmar var du ändå nära, så underbart nära"
 
   
Min älskade son! Jag kan fortfarande stirra mig blind på hans otroligt fina ansikte. Och kan knappt begripa att vi har skapat denna underbara lilla varelse! Kärleken till ens barn går inte beskriva utan kan bara upplevas. Och jag hoppas innerligt att alla som vill och förtjänar, verkligen får uppleva det en dag. Det är inte av denna värld!
Lika självklart att andas, lika självklart var det från första stund att han va här. Precis som att så har det alltid varit. Inte nått konstigt med det:)
Tänker ofta på förlossningen, hur fantastiskt det va! Och främst hur jag längtar efter att vara gravid igen, känna alla underbara sparkarna och få uppleva en ny liten ängel komma till världen. Det är underbart!
Tänk va fort man glömmer smärtan:) Tur är väl det. En obeskrivlig upplevelse är det <3
 
Helgen som gått har varit lugn. Vi var iväg i skultuna igår och hälsade på Tomas och Högbackarna. Blev även bjudna på lite grillat där. Mums! Men vi stannade inte så länge då jag ville få Ville i säng i någorlunda vettig tid. Nu sover han redan, lill-prinsen:) Så mamma och pappa sitter framför tvn tillsammans:) Eller ja, just nu sitter ju jag här men ska snart göra min sambo sällskap.
Det har blivit bättre med kräkandet faktiskt. Men inte pga lemolac,köpte aldrig den utan ville försöka med att byta flaskor istället. Så jag körde enbart med Dr Brown flaskan. Och det blev mkt bättre. Innan har jag ju kombinerat Dr Brown och MAM flaskor. Och det har ju inte gått så jättebra då. Men efter att bara ha använd Dr Brown flaskan i fredags och så märkte vi en betydlig skillnad så åkte jag och köpte två till flaskor igår på babyproffsen. Dom är dyrare dom flaskorna, men det är det värt om han mår bättre av att äta från dom. Dessutom så är det bevisat att dom förhindrar gaser, kolik och mellanöronsinflammation. Nice grejer:)
 
Idag va jag ute och gick en ganska bra runda. ca 5 km. I svett-värmen! Phu! Va riktigt tryckande varmt här idag. Hoppades på åska och regn en stund men det kom endast ett par droppar. Inget som friskade upp luften tyvärr. Sen på eftermiddagen blev vi bjudna på middag hos Tiina. Enchiladas:) Och det va svingott!
 
Idag har mina prinsar badat:) Ville låg och njöt i badkaret av det varma vattnet. Sötisen:) Klippte även hans naglar efter det. Blev lite halvdant gjort men det är inte lätt att göra när han spjärnar emot precis hela tiden:) Dom växer som ogräs! Måste klippas minst en gång i veckan.
 
      
 
 
   
 
Har fått låna en systemkamera, och dessa kort är tagna med den. Vilken skillnad på bilder det blir! Vill ha! Men de är för dyra tyvärr. Ja ja, får passa på ta massa kort medans man har denna lånad:) Fick låna med den till Limmared så jag kan ta massa fina kort på Alvins dop med. När killarna är uppklädda och fina.
 
Nu ska jag kramas med min sambo en stund innan det är dags att nana natten :)
       
 
                  

Personlig text om dig själv...