Halva tiden har gått

Date: 2012-10-30 Time: 21:17:39 \ Category: \ Comments: 0

Nu har halva veckan här gått.
Tiden går fort när man har roligt :)
Det har gått riktigt bra med Ville. Han är snäll sötisen.
Förutom de tidiga morgnarna dvs ;) men hoppas det börjar rätta sig till snart. Tänk vad en sketen timma kan göra mkt?!

Det har blivit mkt promenader här. Skönt!
Men det är kallt! Imorse va det ren isgata! Bilen bara gled ned för backen här. Gick som bambi på hal is när jag bar Ville till vägen. Lurigt!

Imorgon kommer Tiina hit :) ska hämta henne vid tåget 18.00.
Före det så ska jag fika hos Kina och förhoppningsvis med Johanna och Jennie på glasets hus. Har ju inte varit där inne än. Men det ser så fint ut :)
Sen på torsdag väntar ett besök på gekås! Shopping :) dock är jag orolig över hur sjukt mkt folk det kommer vara där! Det är vidrigt att vara där när man inte kan röra sig! Folk är som galna! Blä!

Vi provade dopklänningen på ville häromdagen med. Den passade så bra så :) nu är det väl bara att se om vi kan få tummen ur och boka ett förbaskat datum med! Stressande det där!
Vi saknar pappa nu, Orre, och han oss. Fick sms innan idag att nu tycker han det är dags att vi kommer hem. Haha! Älsklingen! Skönt att veta att vi är saknade :) snart får vi mysa tillsammans igen som familj :)

Tagit en del fina kort på Ville tillsammans med min morfar, hans gammelmorfar. <3
Ville somnade så gott i hans famn idag. Mysigt! Dom är bäst min mormor och morfar <3 underbara!


36 lååånga mil

Date: 2012-10-28 Time: 21:07:20 \ Category: \ Comments: 1

Resan hit har aldrig varit så lång som denna här.
Stannade ca 12 ggr, på raken! Ville sov inte som jag hoppats. Han va riktigt missnöjd, trött och uttråkad där bak i bilen. Mitt tålamod testades till Max!! Och jag va också trött. Svor i telefonen till min sambo att jag hatar denna skitbilen för vi inte kan ha honom fram!
Det va ju såklart inte hans fel, men tyvärr fick han ta min frustration.
Men till slut, i Mariestad så somnade han och sov då hela vägen fram (ca 15 mil)

Väl framme så drack jag kaffe med Johanna och kramades med deras barn. Vi sov hos mormor och morfar igår. ville sov hela natten, slocknade direkt vid läggningen och va helt slut, Sötnosen. Men iom att klockan vreds tillbaka en timme så vaknade han 05.30 (06.30 i vanliga fall) och tyckte det va dags att gå upp.
Med andra ord, detta har varit en låååång dag!
Nu ikväll är vi hos Niclas. Min morbror. Tanken är att vi ska va här resten av veckan.

Imorse va det svinkallt! -10 grader!
Vi gick till Fredrika kl 09, då va det typ -3 grader. Ville hade det varmt och skönt i vagnen.
Dom bjöd på god frukost. Sen klädde vi på våra små killar och gick ut på promenad. Gick i minst 2.5 timme. Vi gick till hembygdsparken och satte ner Alvin och Ville och tog massa kort på dom. Och dom blev superfina!! Ska lägga upp bilder senare när jag fått dom av Fredrika. Har endast ett på mobilen som jag tog.

Nu tror jag nog jag ska krypa ner. Är sjukt trött.
Natti!


Vinter?

Date: 2012-10-26 Time: 20:59:53 \ Category: \ Comments: 0

Ska den komma alla redan? Fy tusan så kallt det varit dessa två dagar!
Jag köpte en vinteroverall till Ville för ett tag sen. Trodde att vintern kommer säkert inte förrän i december, som förra året. Fel hade jag! Så den är ju alldeles för stor för honom!
Men bortskämd som han är ;) av sin faster så gick hon och köpte honom en ny :)
Så nu har han två. En att ha nu och en som han kan växa in i. Den va jättefin som han fick! Tack för det :)

Imorgon åker jag och Ville den långa vägen till limmared. Ska försöka komma iväg absolut senast 9.30. Och hoppas jag hinner till Falköping innan Ville ska äta och vaknar. önsketänkande! Men det vore perfekt!
Vi får se :) går ju inte planera allt med en liten skrutt :)

Igår föll första snön! När jag och Johanna va ute och gick med Ville och Wilmer :) så mysigt! Överlämnade även den lilla doppresenten och den va uppskattad <3 kul :)
Det va längesen vi sågs nu, och det va så kul att träffa lilla Wilmer, de växer och frodas:) sen att gå runt och prata bort en bra stund är inte helt fel heller ;)

Nu ska jag äta en smörgås tror jag. Kurrar massa i magen.


Brist på umgänge

Date: 2012-10-25 Time: 06:28:25 \ Category: \ Comments: 0

Denna veckan har jag och min sambo knappt träffats.
Vi möts i dörren mer eller mindre! Lite tråkigt. Och jag saknar honom. Sen åker ju jag och Ville på lördag. Då dröjer det ännu en vecka innan vi kan umgås.
Vi kanske har setts hittills denna veckan totalt 3 timmar.
Inte ok!
Men men, så är det ju när jag jobbar fm och han sen em.


Härliga höstdag!

Date: 2012-10-23 Time: 21:01:36 \ Category: Allmänt \ Comments: 2
Vilken fin dag det har varit idag!
Imorse råkade jag sova lite för länge så jag fick ta bilen till jobbet. Fast det va rätt skönt :) ska ta bilen imorgon med, ytterligare ett besök hos tortyr-kärringen på eftermiddagen SUCK!!!
 
Men idag har det varit en toppendag! Lilla gosefisens 6 månadersdag :) När jag kom hem från jobbet så vilade både jag och Ville en liten stund. Sen packade jag ner honom i vagnen och gick ut på promenad. Pappa hade redan börjat jobba då. Hittade en fin plats där jag satte ner Ville och tog lite bilder
 
        
 
        
 
      
 
Det är bara att klicka på bilderna så blir de större :) Han va nyfiken på alla dessa löven. Försökte vid fleratalet tillfällen stoppa dom i munnen, men icke då. Där va jag snabbare och tog bort lövet :) Riktigt så roligt behöver vi inte ha ;)

Han är nog minsann det sötaste barn jag någonsin sett <3 Älskade gulleplutt!
 
Han satte nytt personbästa idag med. Vaken i 6 timmar! Envis som få :) Våga vägra sova. Men han va på gott humör ändå faktiskt. Skrattade massa och "pratade" och hade sig. Många har sagt till oss: Oj vilket snällt barn ni fått!
Och ja. Jag håller med :) Han är snäll. Sällan han är ledsen, skrikig eller gnällig. Han är en nöjd liten kille :) Sa alltid innan att han kompenserar för sin storlek, när han föddes, genom att va snäll mot sina föräldrar ;)
Fast sååå fasligt stor va han ju inte. Inte som en del vill få det att låta ialla fall. Inte i mina ögon ialla fall.
Nu blidde ögonen tunga mitt upp i allt. Dags att borta gaddarna och krypa ner i sängen och kolla på den största idioten genom tiderna: Gunilla Persson i Svenska Hollywoodfruar.7
God Natt!

Underbar & älskad från första stund

Date: 2012-10-23 Time: 06:29:18 \ Category: Allmänt \ Comments: 0
"Jag såg själva livet i dig när du kom
Jag såg hela himlen bakom.
Du va allt som mirakel betytt"
 
För ett halvår sen låg jag i de mest smärtsamma plågor tänkas kan! Men det va värt det, för jag visste ju att du skulle komma till världen, mitt älskade barn!
 
Jag tänker ofta tillbaka på förlossningen.För det va en sån otroligt stor, häftig och underbar upplevelse. All förberedelse, all förväntan och rädsla inför detta enorma ögonblick! Att man kan älska någon så otroligt mycket, som man inte ens träffat. En perfekt del av din mamma och din pappa.
 
I 6 underbara månader har du nu varit hos oss, älskade barn. Och det finns inget mer självklart. Minns inte ens hur det va innan du inte fanns. Och bryr mig faktiskt inte heller :) Allt är liksom roligare nu.
Jag vill bara stoppa tiden! Pausa! För det går för fort! Jag hinner inte med! Du växer framför ögonen på mig. Samtidigt så är det underbart att se alla framsteg. Höra det hjärtliga skrattet som bubblar i hela dig. Men jag önskar bara tiden kunde lugna ner sig lite granna.
Precis som alla sagt innan så är barnen det bästa i livet.

Älskade Ville! Du är din mammas ljus. Du är det som gör livet värt att leva. Och som förgyller våra dagar. Vår underbara skatt.
- Underbar & Älskad från första stund.

Måndag = inte sovmorgon!

Date: 2012-10-22 Time: 07:02:27 \ Category: \ Comments: 2

Nähä verkligen inte :) klockan ringde 05.30 och det sved att gå upp kan jag säga. Speciellt efter den underbara sovmorgonen jag fick igår.
Sovit lite halvkasst också, det gör inte saken lättare.
Dessutom svider det extra mycket att se mina fina killar ligga och sova så gott i varma sängen. Vill också!
Men, bara att kliva upp. Sitter på bussen in till stan nu. Dags att jobba lite :)

Igår gjorde vi inte många knop. Va ju söndag, då ska man vara slö ;) Ville va det ialla fall. Sov massa under dagen. Sen drog vi en sväng till Hammarby och hälsade på faster Tiina.
Kom hem, stuvade ner plutten i vagnen och vi tog en promenad för att möta Orre som slutade jobba 18.00.
Käkade god pastasallad med vitlöksbröd. Mm! Så idag luktar man väl päck ;)

Igår satte hemlängtan in ordentligt! Inte varit hemma i det västergötska skogarna på nästan 4 månader och jag saknar minsann lantluften ;)
Så på lördag blir det nog en trip neråt landet för mig och Lille Vilbur :) sen stannar vi nästan en vecka, planen är att Tiina ska komma med efter ett par dagar så ska vi till gekås :) jippie! Handla julklappar!
Så åker vi hem tillsammans. Får jag och Ville sällskap i bilen :)
Vi ska bo hos min snälla morbror Niclas.
Men det kommer bli tungt att köra själv.
Först jobb hela veckan. Sen lördag, köra nästan 40 mil med en liten plutt. Har gått bra innan men då va han mindre och sov större delen av turen. Nu kanske han är mer vaken och tycker det är tråkigt att sitta bak i bilen ensam.
Ska försöka tajma in det med tiden så han är som tröttast när vi åker. Då däckar han nog gott:)

Beställde en liten doppresent till en söt liten kille igår :) <3 inget märkvärdigt, men en rätt rolig liten sak ( tycker jag iallafall).
Det är roligt att köpa presenter och ge bort tycker jag. Mer än att få dom. Gillar att göra folk glada.

Imorgon blir mitt lilla ljus ett halvår! Det blir säkert ett blödigt inlägg då ;)


Söndag = Sovmorgon!

Date: 2012-10-21 Time: 10:29:10 \ Category: Allmänt \ Comments: 0
O ja! Så länge som jag fick sova idag har jag inte gjort på kanske 9 månader. För de månaderna i graviditeten gick det minsann inte sova bra heller.

Jag somnade sent i natt. Ville va lite orolig. Vaknade och va ledsen vid 02,00, fick mat. Då hade jag precis somnat till.
Sen vaknade han igen 06,40. Fick mat. Men mamma va supertrött! Så då va han snäll nog och somnade om! Till 09,45!!! Jösses! Vaknade till vid 8,30 då Orre ringde och undrade varför jag inte hört av mig än :) haha. Somnade om igen och sen vaknade jag innan Ville. Härligt!
Men det kommer man nog få igen för ikväll istället. Kommer ha svårt att somna när jag sovit så här länge. Ska ju upp och jobba imorgon med. Så det kommer nog bli en tung dag imorgon. Men men. Just nu va det lätt värt det :)

Lugn lördag

Date: 2012-10-20 Time: 20:58:55 \ Category: Allmänt \ Comments: 0
Ja minsann. En mkt lugn lördag. Ville hade feber imorse igen :( Han fick en alvedon. Men sen, resten av dagen och kvällen så har han varit feberfri :) GILLA! Kanske håller det på att vända? *Hoppas*

Vi har varit en sväng hos Villes faster idag, Tiina. Åt lunch och drack kaffe.
När det va dags för Villes lunch, spagetti med köttfärssås, så hade mamma såklart glömt haklapp. Attans. Men faster hon är påhittig hon. Av en enkel ica-kasse blev en finfin haklapp :) haha! Man tager vad man haver :)
 
Sen somnade han så gott så :)
 
Väl hemma igen så sov Ville lite till. Tillslut så väckte jag honom för det va matsdags igen och dessutom ville jag att han skulle vara vaken ett par timmar innan natten kallade.
 
Vi festade till det med hemmagjord pizza ikväll, jag och sambon :) Och det va oerhört gott!
 
Nu har bägge mina grabbar gått och lagt sig. Supertråkigt. Men förstår Orre, han jobbar 12timmars pass i helgen. 06-18. Då är man inte pigg på kvällen. Han får ju ändå gå upp runt 05. Så det är i princip bara hem och äta, umgås en kortis sen hoppa i sängen.
 
Sen i veckan kommer vi inte se mkt av varann. Han jobbar eftermiddag och jag ska jobba på fm. Så när jag kommer hem så äter vi lunch tillsammans, sen sticker han till jobbet och jag och Ville får vara för oss själva resten av dagen och kvällen. När pappa väl kommer hem så sover vi båda säkerligen. Och när jag går upp så sover dom.
Jaja, vi lär ju inte tröttna på varann än ialla fall ;)
 
Va grymt nära att lägga in en beställning på hm.se innan. Till mig och Ville (endast en top till mig) men då hade de inte den topen inne som jag ville ha. Och vänta, nä, det går inte för sig! Så då struntade jag i det.
Vill ha nått fint att ha på mig när Sofie kommer hit och vi ska göra stan :)
På fredagen blir det party och på lördagen, det bästa av allt, Breaking Dawn pt2!
Som jag längtar!!
 
Bara dynga på tvn med. Som vanligt på helgerna. Skulle väl kunna sätta på en film. Men tycker inte det är kul att se film ensam. Hela grejen med att titta film är ju att göra det tillsammans med någon, tycker jag.
Måste bara lägga upp denna bilden igen.
<3
Tycker den är helt underbar!
Mina älsklingar!

Min nya fina....

Date: 2012-10-20 Time: 08:41:00 \ Category: \ Comments: 2

....plånbok :) fick den av Tiina häromdagen! Hon hade beställt en till sig själv också. Tack för det :)
Det är en Iphone-plånbok, så man kan ha mobilen i den också. Suveränt tycker jag! Så slipper man bära med sig väska och plånbok separat. Tar bara massa plats.


Mamma & Pappa

Date: 2012-10-19 Time: 20:25:52 \ Category: \ Comments: 0

En nybadad liten feber kille ligger och "pratar" i sin säng medans Orre försöker natta honom :)
och jag har gjort iordning lite mys för oss sen :)

Chips, dip, Loka och film väntar.
Lite välförtjänt mamma och pappa mys <3

Va hos läkaren med Ville idag. De bedömde det som virus. Så ingen åtgärd gjordes. Bara köra på med Alvedon tydligen och hoppas det går över snart.


Ville "Pippi Långstrump" Axelsson :)

Date: 2012-10-18 Time: 21:05:40 \ Category: \ Comments: 0

Han har nu snurrat ett helt varv :) men äntligen sover han <3
Lägg märke till de alldeles färska kräkfläckarna med, pricken över i:et ;)


Bus-unge!

Date: 2012-10-18 Time: 20:43:36 \ Category: \ Comments: 0

Som vägrar somna! Han ligger här i sin säng och leker med nappen istället. Och allt han kommer åt. Kudden slängde jag ur sängen nu för det gick inte. Den lägger han bara över ansiktet och blir överlycklig och sprattlar som en tok :)
Haha! Sötisen!
Feber ger sig inte heller. Så fort alvedonen går ut systemet kommer den tillbaka. Ringa hemdal imorgon.
Hoppas dom ger oss en tid så läkaren får undersöka honom.


Övning ger färdighet

Date: 2012-10-18 Time: 14:06:40 \ Category: \ Comments: 0

Ville lär sig sitta själv mer och mer :) duktiga killen! Än är det dock väldigt svajigt till och från så man får vara beredd att fånga upp honom.

Mr Feber va kvar imorse! Jobbig typ den där!
Ringde BVC. Feber kan dom få ha i 3 dagar och det är ingen fara. Men har han feber imorgon så ska vi ringa till familjeläkaren. Så får dom ta en titt på honom.
Inte lätt att vara liten.

Johanna åkte härifrån runt 10.00. Det har varit roligt med hennes sällskap :) kvällen avslutade vi igår med film och godis :)
Nu är dom på väg hem från Stockholm. Hem till high life med 4 barn :)


Paus?

Date: 2012-10-17 Time: 20:55:59 \ Category: \ Comments: 0

Efter att ha varit igång sen 03.15 har människan äntligen satt sig ner :)
Haha!
Tack för städningen kära syster! Snart sover du nog gott, drömmer om mitt hem, tvätt och dammråttor ;)


Hemska upplevelse!

Date: 2012-10-17 Time: 20:30:35 \ Category: \ Comments: 0

Ja fy fan rent ut sagt!
Jag har träffat tandhygienisten från helvetet idag!! Det ska inte göra ont att ta tandsten liksom! Men det gjorde det!! Tårarna rann och hela munnen full med blod!
Har flera synliga hål i tandköttet där hon hackat sönder. Det gjorde så himla ont! Hon grävde och skrapade i tandköttet och inunder tanden typ. Det absolut värsta jag varit med om! Smakar fortfarande blod i munnen :(
En timmas tortyr!

Bortsett från det hemska så har dagen varit bra.
Jag och Johanna åkte till maxi efter tortyren och handlade lite förnödenheter :)
Åkte hem och lagade god mat. Köpte med julmust hem:) MUMS!!

Johanna " Speedy Gonzales" Andersson har hållt igång här idag. Städat hela vårt hem och tvättat två maskiner tvätt :) haha! Knäpp!
Men det tackar jag för :)
Det är så roligt med besök :)

Ville har haft feber hela dagen. Men idag på em så va den borta. Gött tänkte jag! Då är på väg att bli bra igen:)
Men icke! Nu på kvällen va den tillbaka igen. 38.6 visade tempen. Stackars älsklingen!
Jag skulle egentligen jobbat imorgon men stannar hemma. Känns inte bra att åka ifrån honom och lämna över ett sjukt, gnälligt och stundtals väldigt ledset barn till pappa hela långa dagen. Vet själv hur tungt det kan vara. Bättre då man hjälps åt.
Hoppas innerligt att den ger med sig inför morgondagen.

Nu ska jag umgås med min syster <3


Dumma feber!

Date: 2012-10-17 Time: 08:40:38 \ Category: Allmänt \ Comments: 0
 
 
 
 
JA! Dumma feber som kommit för att störa min lilla bebis! igår hade han 38.8 i temp och nu på morgonen hade han 38.5. Stackars liten. Jobbigt att ha feber. Men han är inte påverkad av det inte. Lika glad som vanligt :) Min lilla hjälte <3
Ringde ju och avbokade sjukgymnasten. Ringde även dit idag för att försäkra mig om att dom fått mitt meddelande och ja, det hade dom. Fick en ny tid om två veckor.
 
Vaknade inatt när Johanna gick upp. 03,15. Ville vaknade med och fick mat. Sen hörde jag när Jimi gick upp och klev in i duschen. Stackarna som fick gå upp så vansinnigt tidigt. Kl 06 skulle de va i stockholm. Hua hua! Nu är Johanna på väg tillbaka hit ialla fall. Så vi ska dricka lite kaffe sen när hon kommit.
 
Nu har jag köpt biljetter till Breaking Dawn pt 2!!!!
Gick med i bioklubben så jag kunde köpa innan andra :) Som jag längtar!!! Måste läsa boken (för kanske 7e gången) innan premiären :)
Twilightnörd? Hell YES! ;)

Ny design

Date: 2012-10-16 Time: 22:13:54 \ Category: \ Comments: 0

Ja som ni ser så har min blogg ett nytt fräscht utseende :)
Tack Wendy för detta:)
Jag är hur nöjd som helst!

Ikväll kom Johanna och Jimi hit :)
Vi har druckit kaffe och ätit lite tillsammans:)
Trevligt som tusan!

Min lille pluttis har feber:( 38.8 visade tempen nu ikväll. Så i med Alvedon i systemet.
Hoppas det är över inför imorgon. Ringde för säkerhets skull och avbokade sjukgymnasten. Vill inte utsätta honom för massa påfrestningar när han redan är lite nedsatt.

Men för mig väntar ett tråkig tandläkarbesök imorgon igen! Världens tråkigaste sak att lägga en smärre förmögenhet på:( skit!
De ska ta tandsten imorgon. Men men, skönt att få eländet överstökat.

Nu ska jag krypa ner i sängen. Adjö!


Våga Vägra Sova!!

Date: 2012-10-16 Time: 11:41:35 \ Category: \ Comments: 2

Den kör Ville med idag! 20 min har han sovit sen vi gick upp 07.30. Envisa unge! Har kört den där förbannade vagnen i en evighet nu. Borde haft stegräknare på mig för att se hur långt jag gått inomhus ;)

Dock går nätterna super nu igen :) han har ju sovit hela nätter ett bra tag, men nu i ett par veckor så har han vaknat mer och velat äta. (1-2 ggr)
Har bara antagit att det är någon fas han är inne i. Han växer väl och är därför mer hungrig.
Men nu har det blivit som vanligt igen:)
Lägger honom vid 20.15 och han sover till 07.30 :) underbart!
Men som sagt, idag är han inte lika sugen på att sova som i vanliga fall.


Lilla trollet

Date: 2012-10-15 Time: 20:30:30 \ Category: \ Comments: 0

Mammas lilla troll har badat ikväll :) så söt!

Idag har vi varit på föräldragrupp. Det är väl sådär intressant. Både ock.
Sen va jag iväg till tandläkaren och blev 2400kr fattigare :( buuhuu!

Såg ut som en stroke-patient när jag gick därifrån med bedövning på bägge sidor av munnen... Oerhört läckert ;) knappt så man kan hålla dregglet inne.
Sexy Mama!

Tur man har en sötnos hemma som genast muntrar upp en.

Imorgon kommer moster igen:) Johanna och Jimi! Kul! Vi gillar't!


Då va denna veckan gjord

Date: 2012-10-12 Time: 20:49:25 \ Category: \ Comments: 0

En vecka går fort. Har ju som sagt va jobbat sen i tisdags. Och det känns. Är döds-trött!

Sitter i soffan med sambon och vi dricker varsitt glas rött :) men det glaset kommer nog även va min knock-out ikväll :)

Blir riktigt irriterad på BVC idag. Vår ordinarie sköterska är på semester så jag ringde till den andra, under hennes telefontid.
Trots detta så möts jag direkt av telefonsvarare. Pratar in ett meddelande, ber henne ringa mig. Provar även fler ggr att ringa under telefontiden. Men samma sak hela tiden.
Tror ni hon ringer upp? Nä!
Riktigt dåligt måste jag säga!!

När jag kom hem från jobbet så handlade jag lite gott inför kvällen. Vi åt tacos innan och det va smaskens som alltid.
Nu sover lilla prinsen gott också.

Förresten, kakan va oerhört uppskattad på jobbade. Alla älskade den :)
Det visste jag väl ;) den är ju svingod!

Nu blir det lite tv titt innan sängen kallar.
God natt


Receptet

Date: 2012-10-11 Time: 21:23:43 \ Category: Allmänt \ Comments: 0
Önskemål fanns om receptet på kakan. Det kommer här :)

1 dl strösocker
2dl ljus sirap
1 burk med jordnötssmör
1 tsk vaniljsocker
8-10 dl corn flakes
200 gr ljus blockchoklad

Blanda jordnötssmör, sirap och socker i en kastrull. Blanda samman tills det smält ihop fint och är varmt. (fingertemperatur räcker)
Ta bort kastrullen och häll i cornflakes och vaniljsocker. Rör ihop tills flingorna krossats. Häll i en form.

Smält blockchokladen över vattenbad och sen häll över resten av smeten.
In i frysen en stund så chokladen stelnar.
Sen är det bara att moffa :)

Går hur fort som helst och är syndigt gott!

M.U.M.S

Date: 2012-10-11 Time: 19:10:57 \ Category: \ Comments: 2

Snickerskaka!


Torsdag

Date: 2012-10-11 Time: 15:54:13 \ Category: \ Comments: 0

Mm snart är denna veckan över. Jobbat sen i tisdags. En dag kvar imorgon också :) ska hem och gosa med min bebis nu. Sen baka snickerskaka och ta med imorgon till jobbet. Lite god fredags-fika :)

Köpte en fleece-overall till Ville i måndags, men den va på tok för stor så nu har jag bytt den. Får prova den när jag kommit hem. Köpte även en lila spets-top till mig själv :) ska inviga den i helgen när jag och Tiina ska ut:)

Ja nu har Orre verkligen fått känna på livet som föräldraledig och han har väl insett att det är inte så lätt som han trott. Och som de flesta arbetande män tycks tro.
Konstig nog så fokuserar dom mest på ordet ledig i det ordet. Men det är allt annat än någon ledighet.
Man har att göra hela tiden med de små liven. Plus allt annat som ska göras i hemmet också.
Så de dagar han är ledig från sitt jobb, då arbetar jag. Och han har hand om Ville. Han längtar till att få börja jobba igen :) haha!
Mmm, så är det.
Nu förstår han kanske mer hur mina dagar ser ut.
Jag älskar att vara hemma med Ville. Men visst är det jobbigt stundtals.

Men han är ändå bäst min lilla prins <3


Lyckliga morgon

Date: 2012-10-10 Time: 09:37:05 \ Category: \ Comments: 0

Ställde mig på vågen imorse, mest för skojs skull. Och nu är alla gravidkilon borta :) är tillbaka i gamla gängor och kan även ha alla mina "gamla" jeans. Love it!

Vad är hemligheten?

Ingen alls! Har inte gjort nått:) äter mitt älskade godis och latar mig massa ;)

Tjoflöjt!


Blåbärspuré

Date: 2012-10-08 Time: 18:30:13 \ Category: \ Comments: 0

Mums tycker Ville :)

Han har haft en riktigt dålig magdag idag! Har nog bytt närmre 10 bajsblöjor! Stackarn! Han tycks inte tåla päron puré så himla bra.
Så nu ska vi stoppa upp eländet med lite blåbär


Långtråkiga helg

Date: 2012-10-07 Time: 20:48:27 \ Category: \ Comments: 0

Äntligen är den snart över!

Det är så tråkigt när Orre jobbar 12 timmars nattpass på helgen. Han sticker till jobbet redan strax efter 17 och sen är han hemma igen 06.15 typ.
Och efter det måste han ju sova. Så vi kanske ses totalt 6 timmar på hela helgen. Suger apa!

Men för övrigt har det varit en fin helg. Kallt men fint. Vi har promenerat med vagn och bärselen. Lilla plutten mår gott av att få lite frisk luft!
Nu ligger han här jämte och räser-fiser den lilla skitungen :) haha! Varför ska man sova? Han ligger i sin säng och sprallar av sig sista energin innan han somnar, vilket borde vara precis när som helst :)

Nästa veckan väntar jobb för min del. Tis-Fre. Kul :)

Och i slutet på nästa vecka släpper dom biljetterna till Breaking Dawn part 2!!!! Halleluja!! Då ska jag köpa två biljetter direkt. En till mig och en till Sofie :) Gud vad jag längtar!!

Åh nått hemskt hände innan :(
Ville stupade framåt, rätt med ansiktet ner i golvet. Han satt framför mig på sin filt. Och jo! Jag höll såklart i honom, men jag hann på nått konstigt sätt ändå inte med att fånga upp honom. Och som han skrek stackarn :( så såg jag lite blod på min tröja!! Det kom från hans näsa. Usch! Jag började nästan gråta själv! Av dåligt samvete! Kände mig som världens sämsta mamma som inte hann med att fånga upp honom. Stackars bebis!
Men när han lugnat ner sig så kände och klämde jag på näsan och det va ingen fara.
Ringde även min storasyster och frågade om ja förstört hans näsa nu. Nej då sa hon, det är sånt som händer. Och det lär ju inte vara sista gången han slår sig heller.
Hon har rätt.
Men det tog bra många timmar innan det dåliga samvetet försvann :(

Nähä, det va visst mer än en fis han la här i blöjan ;)
Adjö!


test

Date: 2012-10-06 Time: 18:13:49 \ Category: Allmänt \ Comments: 0
test

Vinter på gång

Date: 2012-10-06 Time: 10:56:07 \ Category: \ Comments: 0

Det va 1.2 grader ute när jag gick upp imorse. Brrr!
Nu närmar sig vintern.
Men nu skiner solen så då blir det varmare :)
Ville ligger ute och sover i sin vagn, väl inbäddad i sitt täcke. Vi invigde nya mössan idag med när vi gick ut på promenad. Sötis!

Denna helgen är tråkig. Orre jobbar 12timmars natt. 18-06 och går av på måndag morgon. Så vi hittar inte på allt för mycket. Kanske kollar på någon film ikväll tillsammans med godisskålen ;) så tråkigt när han pyser till jobbet redan strax efter 17.
Villes eksem på kinden är på väg att blossa upp igen, tror det har
Med kylan att göra. Men jag smörjer och smörjer för fullt.

Skickar en grattis hälsning till lillasyster som fyller 26 år idag! Grattis din gamle get ;)


Tänder?

Date: 2012-10-04 Time: 12:54:57 \ Category: \ Comments: 0

Johanna tror att Ville är på väg att få tänder. Det syns nått på tandköttet och hon kunde känna nått i munnen på honom. Så det kan va därför han haft lite besvär med feber och förhöjd temp de senaste dagarna. Hon har ju ändå fyra barn och gått igenom det fyra ggr så hon borde veta vad hon pratar om ;)

Johanna och Jimi va här en sväng igår. Vi umgicks och hade kul! Va roligt att dom kom hit :) synd att dom inte kunde stannat längre. Men men det är vad det är :) Johanna hade med en leksak till Ville. Sån där som man trycker på en färgad knapp så hoppar en gubbe upp. Den använder han flitigt nu vid middagsbordet och han tyckte den va jätterolig!

Glömde ju skriva vad Ville vägde med.
Min prins stoltserar nu med 7760 gr och är 68 cm lång :) ligger perfekt på kurvan och mår så bra så:)

Nu har jag jobbat tre dagar denna veckan, har gått bra och är roligt :) men nu ska jag vara hemma i fem dagar med Sötnosen medans pappa jobbar natt. Och det är minst lika roligt, att vara hemma med honom, roligare till och med :) hoppas på bättre väder nu så vi kan gå ut lite och gå. För det suger apa när det ska regna hela förbaskade tiden!

Nu ska jag underhålla barnet mitt som håller konsert i sin babysitter :)


Kevin is no more

Date: 2012-10-03 Time: 22:31:52 \ Category: \ Comments: 0

Nu har backstreet boys Kevin dragit och kvar är Emma :)
Tack Johanna för plockning av brynen!
Inatt ska jag sova jämte min storasyster. Mannen hennes får ta soffan och min man han är på jobbet hela natten!

God natt!


Spruta nr 2

Date: 2012-10-02 Time: 20:32:33 \ Category: \ Comments: 0

Idag har Ville fått sin andra vaccination. Det gillade han inte såklart. Som tur va så stack Karin och läkaren samtidigt så det blev inte stick i dubbla omgångar som sist.
Han hade inte feber imorse så läkaren tyckte det va ok att ge sprutorna. Men nu har han det. 38.8 hade han kl 18. Kl 19.00 va den 38.7 med Alvedon i kroppen. Nu försöker jag få honom att somna. Inatt får han sova jämte mig <3
Han har aldrig varit sjuk innan, min bebis.
Igår va första gången han hade feber.
Vi har varit förskonade som tur är. Men nu blir man ju extra orolig. Men han är pigg och glad och busig som vanligt :) tur är väl det.
Han har sovit mycket idag. Han somnade i mitt knä innan, vaknade snabbt när jag klädde på honom och satte honom i bilen. Sen åkte han och orre hem. Då somnade han i bilen. Kl va 11.00 då. Vaknade när dom kom hem. Va vaken i en kvart sen somnade han igen och sov till 14.00-14.30. Stackarn. Sprutorna tar verkligen på deras krafter.

Imorgon kommer Villes andra moster hit och "morbror" :) jippie! Johanna och Jimi kommer hit! Kul! Vi har inte träffat dom sen i juli. Tyvärr är det bara en snabbvisit. Men det är bättre än inget :)
Men dom tar inte Med sig barnen hit.

Så äntligen ska jag få mina bryn plockade igen! Johanna fixar't :)
Jag ser ut som Kevin i backstreet boys!
Ingen vacker syn kan ni förstå ;) buskigt värre :)
Så antagligen är dom här när jag kommer hem från jobbet imorgon!
Vi får se. Dom skulle försöka komma iväg så tidigt som möjligt.
Och jag gillar't :)




Sjukling på g?

Date: 2012-10-01 Time: 20:42:04 \ Category: \ Comments: 0

Tyckte Ville kändes väldigt varm innan idag. Tempade honom och jo mycket riktigt. 38.0 hade han. Dock inte påverkad av det. Glad som tusan. Men han har varit väldigt gnällig idag med pappa. Och detta förklarar ju varför.
Han fick Alvedon efteråt och nu innan nattningen så hade han 37.9.
Hoppas febern är över inför imorgon, annars blir det ingen vaccination för honom.
Vi åker till BVC ändå, för vill att läkaren ska titta på honom. Kan ju va bra att få en undersökning om han nu är sjuk.
Första gången han har feber och klart man blir orolig. Även om så här små barn kan ha upp till 38.6 och det endast klassas som förhöjd temp.

Mammas lilla smurf <3

Vi får se hur natten går. Hoppas och tror nog detta är nått tillfälligt bara.

Idag har jag jobbat hela dagen. Det va väldigt roligt :)

Åh jag är grymt godissugen!! Men orkar bara inte gå till affären! Jobbigt som tusan!
Tänkte jag skulle fira vågens resultat nämligen ;) Hahaha! Because I can ;)

Lämnar er för natten med bilder på min älskling såklart <3


På bussen

Date: 2012-10-01 Time: 07:01:14 \ Category: \ Comments: 0

Har precis börjat ljusna ute och jag sitter på bussen på väg in till stadshuset. Ska jobba lite igen :) denna vecka blir det heldag idag, halv imorgon och hel på onsdag. Sen är jag hemma med Ville igen för då ska pappa jobba natt.
Nästa vecka är han ledig då passar jag på att jobba mera :)
Känns skönt att kunna dryga ut mammaledigheten. Både ekonomiskt och tidsmässigt. Spar en massa dagar nu. Härligt!
Sen är det extra kul att komma hem till familjen efter att ha varit borta en hel dag med.

Jag vaknade 05.28, två minuter innan klockan ringde. Då hade Ville sovit hela natten :) la honom runt 20.00 igår, han va så trött då lilla gosekillen :)
Duktiga killen som sovit så bra. Gav honom mat innan jag gick upp och åt frukost. Nu sov både han och pappa så gått när jag gick hemifrån. Mys!


Personlig text om dig själv...