Välkommen till världen älskade och efterlängtade Ville!

Date: 2012-04-27 Time: 21:44:08 \ Category: Allmänt \ Comments: 3
Ja nu är han här :) Äntligen! Det blev en pojk, som de flesta av oss trodde :) Och det blev en TUNG pojk med :)
4610 gr och 53cm :) En kärleksklump!
Ska försöka skriva ner Villes resa hit.

I söndags va det ju BF, men ingen bebis kom. Hade ändå räknat med övertid så va inte särskilt förvånad.
Satt uppe lite längre än vanligt den kvällen och somnade väl till sist runt 00-00.30. Vaknade sen 02.00 av att det kändes som jag fick en blödning.
Gick på toa, men där fanns ingen blödning utan det va vattnet som gick. Och det fortsatte verkligen att komma ;)
Väckte Orre, som helt väck flög upp och ropar: va?! Va Coolt! :) sen sprang han som en yr höna och leta upp nr till förlossningen så vi kunde ringa in. Sa att han kunde nog lugna sig för vi skulle inte få komma in 'ändå direkt.haha, sötnosen:)
Nä precis, dom tyckte jag skulle avvakta till kl 10.00 och komma in då för en undersökning. Men att jag kunde ringa in om nått ändrades. Vi försökte gå och lägga oss igen (inte lätt direkt) men värkarna startade nästan direkt och det blev svårare och svårare att ligga still och andas. Började klocka dom, 3 min mellan varje. Satte mig i badet en stunde och Orre klockade värkarna åt mig. 2 min mellan varje. Klockan va då ca 03.30. Till slut när jag gick upp så tvingade Orre mig mer eller mindre att ringa in för att han tyckte inte om att jag plågades så. Va lite tveksam för tänkte att dom skickar bara hem mig ändå. Men hade sjukt ont så jag bad om en undersökning och sa att jag kan åka hem igen bara jag får bli undersökt och få lite smärtlindring med hem så jag kunde få sova lite till. Jo då gick det b ra att komma in. Vi va väl inne runt 04. Fick ligga på ett undersökningsrum och dom kollade en ctg-kurva i ca 30 min. Vred mig i plågor under tiden. Sen så när hon undersökte mig så visade det sig att jag va redan öppen 5 cm, så vi fick stanna och fick ett rum :)
Bad om EDA direkt, för tänkte inte vänta för länge ifall man inte skulle hinna eller om narkosläkaren va upptagen. Tur för mig för precis när hon lagt min EDA fick hon springa iväg, hon va ensam på hela sjukhuset och det va fullbelagt.
EDA = UNDERBART!
Den som uppfann det förtjänar en eloge. Kände inte ett smack efter jag fått den:) Inga värkar inte nått ont alls! Fick påfyllt den 3 ggr och sen vid 13.00 började krystvärkarna. EDAn hade då släppt och AJ! Dom gjorde ont. Och dom tog verkligen ut all kraft ur mig.
Efter ca två timmars krystande, utan nån bedövning, kom han! Vår älskade skatt, Ville <3 Det va kärlek vid första ögonkastet! Vår son!

Tyvärr så mådde han inte så bra efter förlossningen, det va jobbigt för honom att komma till världen.
Han hade väldigt lågt blodsocker, n¨ått som är vanligt hos stora barn, och lite svårt att syresätta sig och lite problem med andningen. Så vi fick inte komma till BB utan fick komma till en barnavdelning som tar hand om lite sjuka barn ocxh de som behöver extra övervakning. Där fick han syrgas och extra ersättning som skulle hjälpa tioll att få upp blodsockret.
Två dygn stannade vi där sen fick vi komma hem på permission. Tills idag. Då blev han utskriven:) Han hade sedan födslen gått ner lite, till nuvarande 4345gr. Dock när vi kom hem i onsdag vägde han 4295 gr så han har gått upp lite sen dess:)
Vi va inne idag och de tog PKU-provet. Fy så hemskt! Vi stod helt hjälplösa när de stack honom och så ont han fick:( 4 ggr fick dom sticka honom för det kom inte tillräckligt med blod. Dom fick ta en paus mitt i med för han skrek sig helt blå och det blev för mkt för honom. Så han fick komma till mamma och slockna direkt i min famn. Orre klarade inte av att stå kvar där inne andra gången de stack honom så jag fick stå där framme med honom, vilket orre gjorde första gången. Usch! men nu är det över och nu väntar fler sömnlösa nätter framöver.
Redan börjat...men det är värt allt slit för han är ljuvlig!

Jag har två prinsar i mitt liv nu. Skulle aldrig drömma om att byta bort nån av dom! Orre är en underbar Pappa! Han är så snäll, tålmodig och hjälpsam <3
Jag älskar er mina fina grabbar:)













Så ja, det är nu livet börjar på riktigt:) Vi har alltid haft det bra, Orre och jag. Men ingen av oss skulle vilja gå tillbaka till livet innan Ville.
Nu har vi det bättre:)


Det magiska datumet 22/4-2012

Date: 2012-04-22 Time: 17:05:24 \ Category: Allmänt \ Comments: 3

Ja! Då va dagen äntligen här. Beräknad födsel av vårt efterlängtade barn:)
Nio långa månader är över!
Men trots det så har bebisen bestämt sig för att stanna lite till verkar det som.
Trots att denna hyresvärden vräkt sin gäst och hotat med avgifter. Hjälper inte ett skit.
Haft mer sammandragningar och mera tryck neråt och tryck överlag. Någon värk här och där bara, men that is it! Inte nått mer! :(
Men men, som jag sagt hela tiden; så blir det övertid, allt innan skulle bara vara bonus. Hoppas dock inte på 14 dagars övertid! Det VILL jag inte!
BM trodde inte det heller, men man vet ju aldrig. Vill inte bli igångsatt:( känns som det är så mkt värre än att kroppen får sköta det på naturlig väg liksom.

Vill ni gissa datum, vikt och kön? Detta är vi som gissat hittills:

Fredrika gissade en pojk 27/4 3800 gr.
Maria .K. En pojk 3400 gr
Orre en pojk idag
Jag en pojk 4230 gr 29/4

De allra flesta tror på en pojk:) inklusive mig själv:)

Helgen som gått har vi tillbringat med massa mys <3 i fredags va vi på bio, hunger games. Den va väl bra, trodde dock den skulle va bättre. Men men.
Igår bokade vi bord på jensens och åt god mat:) passade på att göra sånt som inte blir lika lätt sen när vi är tre i familjen:) det är ju andra prioriteringar då.
Och ikväll ska vi göra hemma-gjord pizza och kolla film och bara mysa för fullt <3
Jag och min underbara sambo <3

Slängde upp en bild på fb i fredags på magen, kastar upp samma här. För den ser likadan ut idag med, tro det eller ej!

Sen sist men inte minst! Grattis på födelsedagen söta Emelie:) 8 år idag!



Nytt besök hos Barnmorskan

Date: 2012-04-20 Time: 09:51:54 \ Category: Allmänt \ Comments: 0
Jo, nyss hemkommen från BM. Bebisen mådde fint:) Magen min hade på tio dagar vuxit ytterligare 1 cm (!). Så har nu ett SF-mått på 38 cm (!!!) It is HUGE! Så fasar nästan för vad som gömmer sig där inne! Aj aj aj!
Mitt blodtryck va bättre idag än i förrgår, vilket är positivt:) Inte hört nått om odlingen av u-provet så antar att det va bra med. De andra blodproven som de tagit va också bra.
Min BM trodde inte att vi skulle behöva gå över tiden några 14 dagar:) Så bra sa jag! Då försöker vi att tro på detta;) Hoppas verkligen att hon har rätt.

Annars? Skitväder här idag! SNÖAR!!! MORR!!! Hade hoppats på fint väder så hade vi tänkt gått på promenad nere vid Björnön nu på fm. Men icke då! Riktig blötsnö är det med så man blir garanterat dyngsur när man sätter foten utanför dörren.

På söndag när vår lilla skatt är beräknad att komma fyller också Emelie år :)

8 år!
Helt otroligt! Jag undrar: Var tog den tiden vägen? Sen bara några få dagar efteråt fyller Sophie år.
12år!! Hon blir tonåring nästa år! Scary! Stanna tiden lite! För man hänger bannemej inte med alla gånger. Och värre blir det väl när man själv har barn kan jag tro. Då springer tiden fullständigt ifrån en.

Blir en lugn helg framöver. VILA! Är det enda jag orkar typ. Fattar itne detta. Är så otroligt trött hela tiden och sover på dagarna. ibland flera ggr/dag. Ok om man haft dåliga nätter, som inatt, men inte annars när man sover som vanligt på nätterna med liksom. ja ja, är väl kroppens sätt att förbereda sig antar jag med. Att se till så man orkar och har krafter när förlossningen drar igång.
Men nu har vi pratat om bio hela veckan men inte kommit iväg dit än! Vill se Hunger Games. Dessutom har vi en helt ny biograf här i Västerås nu så det vore roligt att passa på att titta på nån film innan plutten dyker upp:) För då har vi absolut inte tid med det:)
Så tror nog vi kör på det ikväll kanske:)
Hej svejs!

I väntans tider:)

Date: 2012-04-18 Time: 12:40:27 \ Category: Allmänt \ Comments: 2

Ja då kan allt hända;)
Vaknat två morgnar med fruktansvärt ont i ryggen. Inte fattat va det berott
På. En del trodde förlossningen kanske
Närma sig. Jag hade ingen aning.
Imorse va det samma visa, fast ännu värre. Kunde inte sitta eller stå och det stråla fram över vänster sida av magen. Det ville inte ge sig. Så jag ringde in till fl och fick komma in till spec. Mvc. Där tog dom urinprov, vilket visade 2+ på leukocyter, behövde inte va nån fara sa dom men dom skickade iväg det på odling ändå, får svar om någon dag. Sen fick jag ligga med ctg en stund. Mitt blodtryck (som varit bra hela graviditeten) va nu lite högt 140/92. Har innan legat på 120/70 typ. Sen tog dom prover, kollade njurfunktion
Och sänka. Vet ej svaret på dom än heller. Dom kollade ett ul på bebis och den mådde bara fint:) det va trångt där inne, armar och ben låg huller om buller i en enda hög;) stackarn;) Huvudet låg väldigt långt ner sa hon:) bra det!
Har nu fått tid till ul av njurar. Dom ska se så inget ligger klämt, vilket dr misstänkte då jag hade så ont där bak på sidan. Så 14.30 ska vi in igen då.
Tror nog allt är bra nu, har inte ont längre. Lyckades vila en 20 min innan med:)
Gött! Så det va det. Uppdaterar sen om nått nytt inträffar. Annars blir det väl en uppdatering på fredag då jag ska till bm.


V.40

Date: 2012-04-16 Time: 12:41:28 \ Category: Allmänt \ Comments: 0

Idag går jag in i, vad jag hoppas är graviditetens sista vecka. V40:) woohoo!! Helt otroligt hur fort det gått! Känns som det va igår man testade positivt.
Att jag äntligen skulle få vara här, efter flertalet missfall så är det nu vår tur:) vår lilla skatt som jag burit på i nio långa månader är snart hos oss på riktigt! Underbart!
Det ska bli skönt med att bli av med magen och all vätska som man samlat på sig. Fingrarna är som korvar och gör grymt ont på morgnarna, kan inte böja dom då. Mindre skönt. Men allt sånt jobbigt försvinner ju när bebisen är ute:) det är värt alla krämpor! Det är jag övertygad om!

Helgen som va har sprungit iväg. Hade Agge här:) det va så roligt! Bjöd dom på mat på fredag-kvällen, innan orre stack till jobbet. Sen stannade Agge kvar hos mig och sov över här:) vi käka godis och svamla massa strunt, precis som förr:) sen på lördagen åkte vi runt och handlade lite. Ner på stan bland annat.
Lördag-kvällen spenderade jag på soffan, helt slut efter en hel dag på stan. Ryggen tar mkt stryk nu när man går runt massa. Är väl så när man är heavy;)

Väntar nu på att sambon ska vakna efter att ha jobbet natt. Så ska jag laga lite lunch till oss. Sen ska vi sätta in bilbarnstolen i bilen:) har inte så mkt planer för denna dagen.


Full rulle

Date: 2012-04-10 Time: 19:14:51 \ Category: Allmänt \ Comments: 0

Yes! Idag har jag hållt igång för fullt! Först besök hos BM, sen hem och lagade mat som vi åt, sen
Åkte vi och handlade på maxi och efter det satte jag igång och bakade. Sambon va sugen på Cheesecake, så det blidde det. Och även muffins med krossad daim i:) smarrigt värre! Så nu när ryggen är på väg att gå av och sammandragningarna är jobbiga så hoppar jag i badet. Skulle nog kunna somna stående annars.

Ja hos BM gick allt bra. Magen växer än (!!) hade nu i v 39 (38+1) ett sf mått på 37. Men följer normalkurvan så inget att oroa sig för. Så det är de två stadiga cm varje gång. Hade gått upp lite till med:( lär väl inte sluta än heller. Ja ja, inte så farligt som kanske för vissa andra.
Bebisen verkade må bra iaf, hjärtat slog fint där inne. Nästa gång är det 19/4 jag ska dit, nästa fredag alltså. Hoppas innerligt att inte behöva den tiden då BF är söndagen där samma helg 22/4:) men sån tur har vi nog icke!
Det magiska datumet! Undra om det
Kommer bli det som gäller eller innan eller efter. Tror mer på efter. Den kanske gör som Alvin, dyker upp precis innan månaden tar slut:) vem vet?!? Spännande är det! Och förväntansfullt.
Som jag sagt innan, det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot vad som komma skall:)

Annars så blir nog veckan lugn fram tills på fredag. Då kommer inte vem som helst hit. Utan! Puppornas puppa! Min puppa! Agge hit:) jippie! Hon ska hålla mig sällskap när orre jobbar natt, ska bli så kul att umgås med henne igen:) å vad jag längtar <3 hoppas bebis vill komma och träffa Agge med:) hade ju varit helt perfekt!

Nä nu får det nog
Va slut-badat för denna gång, älsklingen och jag ska göra varma baguetter och mysa i soffan:)
Adjöss små möss;)


Underbara sol:)

Date: 2012-04-05 Time: 10:42:09 \ Category: Allmänt \ Comments: 0

Sitter på balkongen med en kopp kaffe och njuter av solen:) eller vi njuter av solen. Magen och jag;) insveper lite härliga d-vitaminer:)
Så skönt!
Va trög-startad idag, ville gärna ligga kvar l sängen länge till. Men sparkade ut mig själv till slut.

Idag vet jag inte vad som händer, inte allt för mkt. Ska sitta här en stund till, sen gå in och kanske städa lite. Det behövs.

Tänk vad mysigt det hade varit om min lilla bebis varit här nu! Då kunde vi gått på promenad i vagnen och njutit tillsammans av vår-vädret:) kom uuuut lille vän!!
Men men, vi hinner nog med många
Promenader framöver:) det är jag
Övertygad om!
Nu tar vi en kopp kaffe till:) hejsvejs!


Aggressioner!

Date: 2012-04-04 Time: 20:34:10 \ Category: Allmänt \ Comments: 1

Ja! Idag blev jag så förbannad på de förbannade tele2! Som retade upp mig innan jag ens gått upp ur sängen! Grattis! Inte illa!

Beställde ju nytt abonnemang och mobil via en försäljare från dom för 4 veckor sen. En beställning som skulle ta Max 3 veckor sa han. Nu vid tre olika tillfällen har jag fått sms från dom där dom skjuter upp leveransen utan någon förklaring!
Chattar med kundtjänst som säger att jag kan avbryta köpet trots att det gått mer än två veckor sen avtalet tecknades. Tänkte åh va skönt för då åker jag sen oc köper en mobil bara utan det förbannade tele2.
Men det känns inte helt ok så jag ringer dom istället. Efter 40 min får jag prata med en tjej som inte vet
Nått. Hon kopplar vidare mig till en annan avdelning. Efter ytterligare 20 min får jag prata med en till tjej som säger att jag inte alls kan häva köpet då ångerrätten gått ut, det har ju gått
Mer än två veckor sen avtalet tecknades!! Blir så förbannad!! Skällde lite på henne, la på luren och svor och levde på min disk! Satte
Mig sen ner och skrev ett hat-mail till tele2! Haha! Ett som inte va nådigt!
Jävla folk som ska reta upp en höggravid kvinna!!!
Usch! Blir upprörd bara av att tänka på dom!

Så denna dagen har inte varit kul alls. Hoppas på en bättre imorgon.
Tjolong!


Äntligen APRIL

Date: 2012-04-02 Time: 10:45:53 \ Category: Allmänt \ Comments: 0
Oh Yes, v 38 idag! Det närmar sig dagen D :) Och det känns:) Krämporna blir fler och kroppen blir tyngre och tyngre..men får försöka ta allt det onda med det goda, Att varje krämpa är ett tecken närmre förlossning och vår bebis. Lite svårt att tänka så, speciellt när man är en obotad pessimist som mig;) men ska försöka.
Slänger in lite bilder här på jätte-klumpen.
Det är med skräck-blandad förtjusning som jag ser fram emot förlossningen! Livrädd för att tappa kontrollen och inte veta vad som händer (för hur förbereder man sig för den värsta smärtan i sitt liv), men samtidigt sjukt nyfiken och glad över att få träffa vårt efterlängtade barn <3




Så där ja, det är så man ser ut nu för tiden. Mådde lite illa igår när jag sprang förbi min egna spegelbild! När vi skulle ut och åka lite grann...usch! Inge roligt att se så förbannat schleten och pluffsig ut..inte lätt alla ggr..men förhoppningsvis är det snart  över och "orsaken" till utseendet ligger och myser i mina armar <3

Man längtar ju ännu mer  nu när Fredrika och Bengan har fått sin goa lilla klump:) Ett under att den rackarn fick plats i hennes mage. Men det va väl därför hon så bokstavligt talat SPRICK-FÄRDIG ut de sista veckorna! Han måste ju legat dubbelvikt ;)

Vad händer då? Inte mkt. Påsken närmar sig men vi har inte några storslagna planer i år. Blir lugnt, då man inte vet vad som kan hända. Nästa vecka väntar ett besök hos BM, se så allt står rätt till.
Jo! Agge och Fredrik kommer ju nästa vecka hit med:) Det blir kul med lite besök! Det ser vi verkligen fram emot. Synd att Orre jobbar natt men han hinner ju träffa dom lite:)

Och idag skiner solen. Måste nog sätta på lite kaffe och njuta av den på balkongen en stund. Ringer hit svägerskan och bjussar henne på en kopp med :)
So Long Suckers! :)


Personlig text om dig själv...