En lång men härlig dag

Date: 2012-11-29 Time: 21:59:04 \ Category: \ Comments: 2

Dagen började kasst! Missade tåget och fick slängde ut 500kr till för en ny biljett. Apa!
Pussade min älskade son 100 ggr innan jag gick ur bilen! Älskade sötnosen! Saknar honom sjukt mkt! Han är i vanliga fall ganska så morgonpigg. Men idag fick jag väcka honom :) tror minsann han kände på sig att mamma skulle bort och ville njuta av hennes sällskap extra länge ;)

Sen hoppade jag på tåget. Va framme hos Agge runt 13.30. Blev massa bebismys och skratt och prat! Saknar henne massa jämt!
Det va så roligt att få träffas och att få träffa lilla Viggo ❤ så bedårande söt!
Längtar till nyårsafton som vi ska spendera tillsammans :)

Nu har jag precis landat i soffan hos mormor och morfar. Är helt slut! Blir tidigt i säng ikväll.
Får se hur länge man klarar av att sova imorgon. Vanan gör väl att man vaknar 07 ändå ;)

Glömde ju lägga upp bild på min superfina adventsljusstake som jag meckade ihop kl 22.00 igår :) äntligen är hemmet redo för advent :)

Saknar mina killar där hemma så mkt! Hoppas de sover gott i natt :)
Kärlek till er ❤


Söt!

Date: 2012-11-28 Time: 20:31:17 \ Category: \ Comments: 0

Har sagt det innan och säger det igen!
Jag hat världens sötaste barn! Han är så bedårande söt att det är inte klok :) mammas älskling!

Köpte julstjärnor idag, blommorna alltså, och satte i köket. Det va pricken över i:et! Riktigt fint blev det, är så nöjd:)

Ska börja mecka med adventsljusstaken snart. Och kanske skulle packa klart min väska också ;)
Seg-Olle det är jag det. Skjuter upp det tråkigaste till sist :)

Sen har nötterna på fk betalat ut fp till mig, trots att jag inte lagt in om någon sen september. Jag plockar inga dagar alls nu när jag jobbar. Störande! Måste man sitta i telefonkö i en evighet imorgon för att prata med dom. För att dom klantar sig! Tröttsamt!

Nu lite bilder på min älskade son


Tungviktaren

Date: 2012-11-28 Time: 17:05:26 \ Category: \ Comments: 0

Satte Ville på vågen här hemma. För jag börjar få ont i armarna av att bära runt på honom :)
8,3 kg visade den. Vet att de inte är så exakta som vågen på BVC, sen hade han ju kläder och blöja på med. Så runt 8:an iaf.
Inte konstigt armarna blir trötta :)


Hoppas på en bättre dag!

Date: 2012-11-28 Time: 14:17:00 \ Category: Allmänt \ Comments: 2
Gårdagen började sådär. Tidigt om inte annat. Vaknade 04,30 och kunde inte somna om. Satt och gäspade bland alla mina papper och pärmar på jobbet.
Hem vid 11,30, lagade och åt mat.
Skulle försöka få Ville att sova en stund innan vi skulle till Johanna och Wilmer. Men han total-vägrade. Sov i 5 min. Tänkte att han kanske somnar i bilen då, för han hade varit vaken länge. Men icke!
 
Sen åkte vi till Johanna och Wilmer för lite fika & lek-dejt. Mkt trevligt, som alltid :) Pojkarna fick busa lite med varann :) Och Johanna bjöd på fin-fint fika :) Och vi mammor fick prata av oss lite om allt mellan himmel och jord :)
Mitt lilla busfrö är dock väldigt högljutt av sig och har lite tendenser att skrämmas en aning. Så Wilmer tyckte Ville va lite läskig stundtals ;) Men det gick fint ändå :)
 
 
Ville va dödstrött när vi åkte därifrån vid 15,30. Så han slockande i bilen. Väl hemma va det matdags. Tänkte att efter maten lär han ju sova vidare. ICKE!!
Det va bland de längre kvällarna i mitt liv igår. Han va så missnöjd, trött och gnällig. Total-vägrade sova.
Så vig 19,15 gav jag upp, la honom. (han brukar lägga sig 20,00 annars), gav honom välling och förväntade mig att han skulle däcka fort. HAHA! Fick jag! Han kämpade emot ytterligare en timma. Fick till slut ta upp honom och bära honom till sömns för han fick ingen ro alls. 20,15 somnade han. Då hade han varit vaken sen 10,30. Endast sovit ca 20 min på hela dagen!
Jag va så trött att jag höll på att spy.

Däckade kort därefter.
01,00 vaknar han igen och är superledsen. Fick lite mat. Men han fick ändå ingen ro att sova vidare. Trots att han va så trött så trött. Det slutade med att jag fick bära på honom i en timma! Mellan 01,15-02,15. Hur kul är det? Inte det minsta!
 
Det här beteendet är så olikt honom. Han sover alltid fint på nätterna. Visst han vaknar vissa nätter- inga problem. Men sen somnar han alltid om gott igen.
 
Måste va nån fas han är inne i nu. För det är supersvårt att få honom att somna på dagarna. Det ska stridas hela tiden. Och det tar på krafter och tålamod. Inte det minsta roligt.
Hittills idag så har det gått bra. Va en liten strid på fm, men han somnade efter många om och men. Nu sover han igen.
 
Jag har idag städat här hemma och satt upp julgardiner och julstjärnor i alla rum :) Så nu är det fint och mysigt här. Ska bara köpa någon liten blomma till köksfönstret och sen börja tillverka min adventsljusstake :) Kommer bli kanoners när det är klart.
 
 
Lagt fram all min packning inför morgondagen också. Ska försöka få plats med allt.
Usch, känns jobbigt att åka ifrån mina killar i 4 dagar! Men de kommer få lite assistens i form av faster Tiina under helgen :)
Kommer sakna dom massa!
Men samtidigt ska det ju bli roligt att få träffa alla roliga människor där hemma.
Först är det bebis-gos som gäller - med Viggo!
Snart kommer tant Emma och lägger beslag på dig din lilla sötnos!
Gud, kommer ju få ägglossning bara av att se honom ;) Hela livmoder skriker efter en bebis till ;) Man bli ju sååå bebis-sjuk av de små liven.
 <3
 
Nu ska jag se över resten av packningen medans min lille prins sover gott.
 

Julstämning

Date: 2012-11-28 Time: 10:49:13 \ Category: \ Comments: 0

Den är på topp med Peter Jöback i bakgrunden och snön som faller ute.


Måndag igen

Date: 2012-11-26 Time: 07:04:31 \ Category: \ Comments: 0

Veckorna rullar på i skrämmande takt! Nu är det måndag igen och jag sitter på bussen till jobbet.
Halvtid i två dagar nu. Orre jobbar em.
Så vi möts hemma och äter lunch tillsammans sen är det adjö.
Ja vi hinner inte tröttna på varann iaf ;)

Jag har sån julstämning hela tiden :) tog fram julstjärnorna i vardagsrummet igår. Köpte gardiner på dollarstore. ( som jag inte vet om ja är helt nöjd med )
På onsdag ska jag städa ordentligt när orre ändå är hemma på fm och kan ta Ville under tiden, så blir det inga avbrott :)

Måste tvätta och packa med. För på torsdag åker jag neråt landet igen. Denna gången alldeles alena. Hur ska det gå? Hur ska mamma va utan sin bebis i 4(!!) dagar? Saknar honom redan när jag tänker på det.
Men samtidigt ska det bli så himla roligt att få umgås med nästan alla av de "gamla" härliga människorna jag alltid umgåtts med :)
Ska även baka pepparkakor med mina underbara 4 systerdöttrar. Något som jag gör och gjort varje år i säkert 5-6 år. Mys! En härlig tradition :)
Träffar dom så sällan så då är det kul att kunna göra något speciellt med dom. Krävs inte mkt för att göra något speciellt :)

Men först av allt så jag ska träffa älskade lille Viggo och min fina bästa vän Agge ❤
Det ska bli så roligt!

Allt detta har jag väl säkert redan skrivit 100 ggr, men ser man fram emot något så får man lov att upprepa sig lite tycker jag ;)


Välkommen till Sibirien?

Date: 2012-11-25 Time: 14:55:06 \ Category: \ Comments: 0

Kollade yr.no nyss, och nästa helg och veckan därefter ska det bli kallt som satan!
-16 grader!! Brrr! Med andra ord, hålla sig inomhus!
Är väl nästan lite tur då att jag inte kommer va hemma nästa helg ;) ska inte bli riktigt lika kallt i Tranemo. Endast -5 där.
Men är ju hemma veckan därefter när det också visade -16 grader. Sätter inte min fot utomhus då med Ville.


Härliga helg!

Date: 2012-11-25 Time: 11:23:14 \ Category: \ Comments: 0

Ja vilken bra helg vi haft:)
Ville har gett sin mamma sovmorgon hela helgen! Sovit hela nätterna i en vecka nu. Sen har han vaknat vid 06 och därefter somnat om till 8.30! Hur skönt är inte det?! Underbart!

Igår va vi på julmarknad här i skultuna. Ingen vidare stor marknad men liten och mysig.
Och på kvällen när Orre slutat jobba åt vi pizzabuffe med Tiina och Tomas :) mums!

Idag har vi redan varit ute på långpromenad.
Vi gick med matlåda till pappa på hans jobb. Efter det vidare till prästgärdet. Nu väntar jag på att han ska vakna sen ska vi en sväng till dollarstore. Spana in deras julgardiner. Tog upp min lilla jullåda från förrådet igår :) ska börja lite smått att göra fint hemma. Då jag inte är hemma nästa helg när första advent är så får jag lov att tjuvstarta lite har jag bestämt :)

Uppdaterar lite mer sen!


Ordningen återställd?

Date: 2012-11-23 Time: 07:04:14 \ Category: \ Comments: 0

Det undrar jag. Det här med sömn kan man diskutera hur mkt som helst när man har småbarn:)
Ville har ju sen ett par månader tillbaka sovit hela nätter. Vilket varit ljuvligt. Men nu har det varit lite sisådär med sovandet nattetid i ett par veckor. Han har vaknat en gång per natt. Fast det har jag inte ont utav alls.
Fullt förståeligt att han är hungrig när han vaknar vid 03-04. Han åt ju sist kl 20 liksom.
Är ju endast BVC som säger att de behöver inte äta nattetid från att de är 6 månader. Men spela roll!
För mig är det inget problem. Visst är man mer trött de dagar man ska jobba. Så är det. Men som småbarnsförälder är man alltid trött ;) ingår liksom i paketet man valde när man skaffade barn :)

Men nu så har han sovit hela nätter hittills hela denna veckan. Så denna lilla fas han haft kanske han är på väg ur då. Återstår att se.

Sitter på bussen på väg in till stadshuset nu. Dags att jobba lite.

Idag kl 15.20 är det exakt 7 månader sen Ville såg dagens ljus för första gången <3 lilla älsklingen! Tänk så mkt som hänt de senaste 7 månaderna. Hur fort de utvecklas och blir små personer:) helt galet!
Och min yngsta systerdotter - Jennie blir stor tjej idag. 3 år. Grattis till dig din lilla goding! Moster kommer nästa helg med presenter :)
Tänk lilla Jennie vägde två (!!) kg mindre än Ville när hon föddes :) haha! Helt sjukt! Hon va minsann en liten plutt. Som en liten ljuvlig docka!

Förresten så har ja fått en grotesk finne som krupit upp och satt sig rätt under min högra näsvinge! En sån där djävul som inte syns men gör sjukt ont! Ser ut som halva näsan ska ta fart och flaxa iväg snart! Aj! Och ugly!
Det va det ja! Intresseklubben antecknar ;)

Fynd gjorde jag igår på lager 157. En top för 15 kr och en annan för 40 kr. Fick en halsduk då vi va en av de första 100 kunderna :) tack för det!

Nu måste jag titta upp på vägen innan ja blir åksjuk.
Ha en bra dag gott folk!


Pyssel

Date: 2012-11-22 Time: 12:34:34 \ Category: \ Comments: 0

Efter vi va på lager 157, där vi gjorde fynd :), så hoppade vi in en sväng till blomsterlandet. Köpte lite mossa och hyacinter :) gjorde mig en fin liten grupp när jag kom hem!

Nu längtar jag efter att ta fram och göra iordning övriga advent och julpysslet :) ska tjuvstarta i helgen :)


Duktiga killen

Date: 2012-11-22 Time: 07:14:16 \ Category: \ Comments: 0

Glömde ju lägga in bilden på min duktiga kille igår :)

Kan själv :)


Nyöppning

Date: 2012-11-21 Time: 20:51:43 \ Category: \ Comments: 0

Imorgon öppnar lager 157 här i Västerås.
Tänk att det har funnits hemmavid i hur många år som helst men först nu kommer det hit! Haha!
Blir nog att åka och kolla in det imorgon en sväng.
Skulle ha jobbat men det blev inte av då Orre blev tillfrågad om att jobba extra. Han tjänar mer än mig så då sa vi att vi gör så istället. Fine by me :)

Snart börjar greys anatomy! Underbart!
Tv-kvällen är räddad. Sen blir det hopp i säng direkt efter det. Eller om inte under programmet, titta på det i sängen :)
Tv i sovrummet är det bästa.

Sov gott allesammans :)


Oxen

Date: 2012-11-21 Time: 12:32:51 \ Category: Allmänt \ Comments: 0
Stjärntecknet Oxen är en jordnära och trygg personlighet. Oxar tycker om planering och funderar gärna en stund på nästa steg. De är envisa och fokuserade, sätter upp mål och försöker hitta den smartaste vägen att ta sig dit.

Oxar är förtjusta i avkoppling och njutning. De älskar mat, musik, konst, naturen. Dock kan de ibland värdesätta saker framför människor eftersom oxar är väldigt materiella. Oxar tycker om det som är vackert men de har ofta också ett intresse och sinne för ekonomi.

En oxe trampar gärna på i gamla hjulspår och kan ha lite svårt för att testa nya saker. De vill gärna tänka igenom eventuella förändringar men ofta vill de helst inte ha några förändringar alls. De är nöjda av sig och deras liv måste inte befinna sig i konstant rörelse.

Trots att oxen kan ge ett väldigt lugnt och snällt intryck så kan de bli otroligt arga när de verkligen har anledning till det. De är inte den typen som plötsligt blir arg utan orsak och blir de arga så ska man ta det på fullaste allvar. Oxar kan dessutom vara ganska långsinta.
 

Ja, det stämmer nog rätt bra in på min son detta :) Envis som tusan! Och arg kan han absolut bli :) Just envisheten har jag fått bevis på dagligen. Framförallt när han ska sova. Det ska kämpas emot in i det sista! Han kan ju missa något viktigt som händer här hemma ;)
Men även lugn och snäll, framförallt det.
 
Stämmer detta in på mig då? Jag är ju också en oxe.
Ja det gör det. Fast jag är inte långsint. Anser att livet är för kort för att hålla på att sura över saker. Orka lägga energi på det liksom. När det finns så mkt annat som är värt att tänka på :)
Men envis och fokuserad när jag bestämt mig, absolut!
Har dock inga problem med förändringar. Förändring behöver inte vara farligt som många tror ;)

Min mormor har alltid sagt:
- Två oxar ihop går aldrig.
 
haha! Jo det går, men det kan slå gnistor ibland med. Hon borde veta, hon är också en oxe, och vi har haft våra dispyter när jag va yngre :)
 
Idag ska vi åka till ica maxi och storhandla. Börjar bli tomt i skafferiet och i kylskåpet. Ville behöver lite smått också.
Men först ska min sambo vakna efter sitt nattskift. Jag ska laga mat med. Idag blir det fläskfilé med gräddsås och bandpasta :) MUMS!!!
Har jag tur blir det över till en matlåda till jobbet imorgon. Så slipper man äta nere på stan. Finns ingen rolig mat där. Bara massa skräpmat. Och visst kan det vara gott ibland. Men man tröttnar rätt fort!
 
Om en vecka ska jag få träffa lille Viggo och Agge <3 Så mysigt det ska bli!
 
 Tänk att för 7 månader sen satt Agge med min lille nyfödde Ville i famnen. Och nästa veckan får jag sitta med henne lille nyfödde Viggo i famnen. Längtar!
Pratade nyss med henne. Och sa:
- Tänk om någon sagt till oss för fyra år sen när vi träffade våra "västeråsare", att 2012 kommer ni har varsin son.
Sjukt! Hade jag nog inte trott på just då! Men lyckan är ju självklart total nu när dom är här hos oss!
 
Nu sprattlar det massa borta i vagnen. Det betyder att det är dags att ta hand om lilla barnet som sovit färdigt :)
 
 
 

Jag har en liten latmask

Date: 2012-11-20 Time: 10:32:31 \ Category: \ Comments: 0

Jo du! Ville är nog lite lat, eller bekväm. Varför ska man slita ut sig i onödan?
Han är mest förtrollad av leksakerna som sitter på gåstolen så han rör sig inte ur fläcken :) söt! Han ropar, tjoar och pratar för fullt med dom. Kanske någon gång då och då så får han för sig att röra sig lite bakåt :) haha!

Han vaknade tidigt idag, så första sovstunden kommer också tidigt. Då hoppades jag på en egen liten lur. Men det gick icke!
Sen så helt plötsligt känner ja någon som tittar på mig - jodå, då sticker han upp huvudet ur vagnen :)

Nu väntar vi på faster som ska komma och dricka lite kaffe :)


Fina fingret

Date: 2012-11-19 Time: 13:12:25 \ Category: \ Comments: 0

Ville visar upp sitt "ful-finger" ;) haha!

Söt som socker!


Rubrik?

Date: 2012-11-18 Time: 20:50:33 \ Category: \ Comments: 0

Kunde inte komma på någon vettig rubrik.

Eftermiddagen och större delen av kvällen tillbringade vi med Tiina och Tomas. Åt god mat, enchiladas :) Mumma! Och drack kaffe och tittade lite tv.

Ville har varit riktigt söndags-fin idag, med hängslen på byxor och farfars-body. Pricken över i:et va den fina dreggel-lappen av fick av sin kompis :)
Till skillnad mot sin mamma som körde all in på slappar-stilen idag ;) mysbyxor och munkjacka, gött!

Så inga större äventyr här inte. Veckan som kommer blir nog rätt lugn. Ska jobba torsdag-fredag. Ev en lek-dejt inbokad också en dag :)
Behöver åka och storhandla, tar det när cashen rullat in ;)
Börjar bli väldigt tomt i skafferi, kyl och frys.

Så va det med det.


Snipp snapp snut, så va sagan slut

Date: 2012-11-18 Time: 11:54:00 \ Category: Allmänt \ Comments: 0
.....
Nu är det över, inga fler filmer från Twilight-sagan.
Förväntningarna va höga när vi stod i kön med vårt popcorn och dricka. Lång väntan på denna sista delen. Och man blir inte besviken!
Och sista filmen va helt underbar!! Men på tok för kort enligt mig :) Hade lätt kunnat sitta där flera timmar i sträck!
Åh så bra den va!! Men för er som inte fattar allt med filmen säger jag bara :
Läs böckerna för gudsskull! Är så mkt man missar genom att bara se filmerna, och böckerna är sjukt bra!
 
Trevligt sällskap med :) Johanna och Tiina va med.
Efter filmen gick jag och Tiina en sväng till pitchers. Tog en öl och pratade lite. Men det va så mkt folk och livat så vi satt kanske bara en halvtimma sen åkte vi hem.
Ingen som hade direkt ork till något längre.
 
Idag fick jag en rejäl sovmorgon! Härligt! Klev upp ur sängen kl 10,00. Lyx!
Ikväll är det mys som gäller. Jag och Orre ska titta film och mysa i soffan när Ville har somnat dvs. En och annan godis-bit ska nog slinka ner också ;)
MUMS!
 
Ska ladda maskinen med tvätt och försöka röja upp lite här hemma. Förbannat grus som dras in med vagnen varje gång. Blir tokig på att kliva omkring i det.
 
Nu ska jag mata mitt barn.
Adios!

Sovmorgon

Date: 2012-11-17 Time: 11:05:16 \ Category: \ Comments: 0

Idag får pappa sovmorgon. Mamma ska få det imorgon, för ikväll ska vi (jag, Tiina & Johanna) på bio. Äntligen ska jag få se den sista delen av breaking dawn! Och den håller på rätt länge. Då är det skönt att få sova lite längre imorgon. Men jag fick faktiskt sovmorgon idag med :) duktiga lille Ville. Han sov hela natten, vaknade 05.40 och fick mat. Sen somnade han om och vaknade typ 08. Härligt!

Nu sitter vi hemma hos kickan, har druckit sisådär 100 koppar kaffe ;)
Ville sover gott i sin vagn.
Ska snart knata hemåt. Vill inte väcka honom riktigt än.

Igår va det en mkt lugn kväll.
Ville och jag hade massa mys. Pappa va iväg med massa andra gubbar och drack äcklig whisky.
Fick massa goda pussar av min fina son ❤



Julkort, check!

Date: 2012-11-16 Time: 20:19:52 \ Category: \ Comments: 0

Nu har vi tagit kortet som ska användas till julkorten som vi ska skicka ut :) sötaste tomte-nissen på denna jord :)
Ska nog ta lite fler så man har lite mer att välja mellan.
Valet står mellan: söt och söt och sötaste ;) alla kort är fina på prinsen min!

Det blev minst sagt ingen liten power nap innan! Ville somnade i bilen, sov vidare när jag bar upp honom. Och sen sov han i två timmar. Jag däckade lika länge också :) gött som tusan!
Men!
Man får lida för det också. Nu kommer det istället bli omöjligt att somna ikväll. Får sitta uppe halva natten säkert! Det orkar vi inte med.

Det är numer nästan stört omöjligt att mata Ville i sängen på kvällen. Inte pga napparna, för de upptäckte vi felet med.
Utan ungen ligger ju inte still! Han ska vända sig 17 varv samtidigt som flaskan är i munnen... Suck! Sen när han är färdig och i vanliga fall alltid bara vänt sig åt sidan och somnat, så ska han numer lägga sig på mage och stirra ut genom "gallren" på sängen ;) och snurra, snurra, snurra.
Ja dom blir inte lättare att handskas med iaf de här barnen ;)

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med mitt små godis :)


Vi har det bra...

Date: 2012-11-16 Time: 13:08:02 \ Category: \ Comments: 0

Vi här bak i bilen :)

Slutade 12.00 idag, blev klar såpass tidigt så min killar kom och hämtade mig. Så åkte vi ut till barnens hus en sväng och tittade runt lite, åt även lite lunch. Nu är vi på väg hem. Ska ta tag i tvätten och förhoppningsvis ta en liten power nap i soffan ;)


Äntligen!

Date: 2012-11-16 Time: 06:38:24 \ Category: \ Comments: 0

Äntligen är helgen här :) imorgon är det äntligen dags att få se den sista och antagligen bästa filmen av de alla :) jippie!!

Men först är det fredagens bestyr som står på agendan. Ska snart iväg och jobba. Efter det ska vi ut och åka en liten sväng, titta på ny vagn. Bara titta :)
Tänkte sluta lite tidigare idag så man inte sitter och snarkar på soffan kl 20 ikväll och är allmänt tråkig.

Sen ska vi ta kort på Ville i sin tomtedräkt idag, inför julkortet :) kommer bli så bra! Min söta kille :)


Död åt nappar!

Date: 2012-11-15 Time: 06:55:07 \ Category: \ Comments: 1

Jag tror jag blir tokig på våra nappar till nappflaskan! Vi har nr 3, som är till för välling, av märket mam. Men det är helt värdelösa! I natt tog det ca 30 min att mata Ville! Underbart! Eller inte!
Det blir stopp i dom hela tiden. Han äter en liten stund, sen skriker och då får jag skaka om hela flaskan eller trycka på nappen så flödet kommer igång igen.
Orkar man med det? Nä! Verkligen inte!
Ännu mera tröttsamt när man vet att snart ringer klockan, snart ringer klockan, måste sova lite till för att orka.
Idag ska jag köpa större nappar, se om han kan hantera dom. Annars så får ja köra "Old school" - ta fram en nål och göra hålet större.
Det är samma strul på morgon och kvällen. Tröttsamt!

Torsdag idag, en dag närmre helgen. Sen lite ledigt tillsammans med familjen :)
På lördag, dag, så ska det städas hemma! För just nu är det inte särskilt vackert någonstans. Sen på kvällen ska vi på bio 😃 längtar ihjäl mig!!

Kläderna jag beställde åt Ville inför jul och nyår har kommit :) otroligt söta! Är så nöjd! Han kommer bli den tuffaste, sötaste prinsen av alla ❤


Bad-monster

Date: 2012-11-13 Time: 21:16:00 \ Category: \ Comments: 0

Snyggade till Villes frilla i badet innan :) resultatet ser ni är nedan :)

Har pratat i en timma med Agge idag :) fick höra allt om hennes upplevelse när söta Viggo kom till världen. Kul att prata om det och kunna jämföra upplevelser :) tänk att vi, puppa till puppa nu har varsina ljuvliga prinsar ❤ åh så underbart :)

Inte gjort många knop ikväll. Trött som tusan efter en lång dag.
Nu ska jag hoppa ner i sängen och hoppas Ville sover lite längre imorgon, för mamma ska upp tidigt då med.
God natt!                                                   

                                                                 Mitt älskade lilla bad-monster


Tidigt??

Date: 2012-11-13 Time: 06:50:36 \ Category: \ Comments: 0

04.45, ja det är bannemej tidigt att vakna.
Då tyckte Ville det va morgon. Han brukar alltid somna om, men hittade inte ron att göra det idag. Så det va bara att gå upp. En hel timme innan klockan skulle ringa.
Inte kul när man ska jobba hela dagen. Jag kommer stå och sova sen känns det som. Usch!
Det är väl en mening med att man inte ska jobba när man har så här små barn.
Men men, detta låter mig stanna hemma extra länge med min prins och drygar ut vår kassa så det får väl vara värt det.

Kallt som tusan va det också. - 4 grader. Brr! Bara pälsa på sig massa kläder.
Fleece-jacka, vinter-jacka, mössa och vantar. Men så självklart ska det börja klia på ryggen när man har allt detta på sig!! Och jag kommer inte åt. Gaah!! Blir tokig! Lopporna biter ojämt ;)
Kan ju inte sitta och gnida mig mot sätet som en skabbig hund ;)

Hoppas dagen går fort så man får hem och nana tidigt ikväll :)
Adjö


Tji fick jag

Date: 2012-11-12 Time: 20:37:36 \ Category: \ Comments: 0

Under tiden jag skrev förra inlägget så trodde jag Ville höll på att somna. Men tji fick jag när jag tittade upp och fick se ett stort leende fyras av mot mig!

Sötnos!!!


På promenad

Date: 2012-11-12 Time: 20:32:27 \ Category: \ Comments: 0

Idag har vi varit inne i stan och gått en liten promenad med Johanna och Wilmer :) blev ett besök på barnshoppen med, titta runt lite bland allt smått och gott. Blev en jacka inhandlad till Ville, en mer vinter-jacka. Det behövde han.

Sen har jag tvättat lite här hemma idag. Va ett smärte berg med tvätt! Ja, man får inte mindre att göra med en liten prins i familjen ;)

Jag har även bokat tågbiljett till min nästa resa neråt landet :) åker en dag tidigare än planerat för att spendera dagen tillsammans med Agge och lille Viggo :) som jag längtar!! <3
Ska bli hur mysigt som helst.
Dock kommer jag ha grym separationsångest från min älskade son :( usch! Känns som en evighet jag ska vara borta från honom. Inte kul!
Men samtidigt ska det bli skönt att få göra nått för bara mig själv. Jag ska sova :) hela nätter och förhoppningsvis ta sovmorgon varje morgon jag är borta :) LYX!!

Nu är det lite tv som gäller innan natten kommer. Blir tidigt i säng för jag ska upp och jobba imorgon.
Natti natti ❤


Välkommen till världen

Date: 2012-11-12 Time: 08:41:46 \ Category: \ Comments: 0

Lilla söta, efterlängtade Viggo ❤
Agge och Fredrik fick barn igår, en ljuvlig liten son! Är så glad för er skull!
Han är så fin!
Önskade så att jag kunnat komma och hälsa på er redan nu!
Är så stolt över min bästa vän!
Och Fredrik kunde inte fått en bättre fars dags- present :)
Vilken lycka!

Man minns det som igår, när man själv låg där med sitt alldeles nya knyte. Finns det någon större lycka på denna jorden?
Meningen med livet! Lika fort som dom är ute, lika självklart är det att dom är här för att stanna!

Välkommen till bebis-bubblan mina underbara vänner ❤


Farsdag

Date: 2012-11-11 Time: 09:26:45 \ Category: \ Comments: 0

Jag och Ville skickar en grattis hälsning till pappan i vårt hem!
Vi älskar dig, världens bästa pappa!


Jul & nyårs-fin

Date: 2012-11-10 Time: 16:10:43 \ Category: \ Comments: 0

Nu har jag beställt kläder till Ville som han ska ha på jul och nyår :) kommer bli så himla fin!
På skjortan är det små dödskallar och även på koftan. Sen en slips till detta :) sötnos!

Har varit i erikslund idag med Tiina och Ville. Köpte present till Orre och har köpt lite annat smått och gott vi behövde på Ikea. Senare ikväll kanske vi ska färga håret på varandra. Jag och Tiina alltså ;)
Utväxten på mig börjar synas och det är inte vackert. Nästa gång jag åker till limmared så väntar ett besök hos frissan :)


Provdocka

Date: 2012-11-10 Time: 12:34:08 \ Category: \ Comments: 0

Ville får agera provdocka :)


Träning

Date: 2012-11-10 Time: 08:10:39 \ Category: \ Comments: 0

Här har vi morgon-gympa tidigt :)
Det är Ville som ska träna nacken. Knepet är att hela tiden få honom att vrida huvudet åt vänster. Så vi måste sitta på hans vänstra sidan och locka med leksaker från den sidan också, sen när han är på väg att vända sig från rygg och till mage så ska det göra åt vänster också. Och så ska man hålla fast honom så all tyngd ligger på vänster arm en stund.
20 min varje dag.
Men nu blev det bara 10 min för han blev så trött stackarn. Vi tar ett pass senare igen.

Så här kan det se ut


Ändrade planer

Date: 2012-11-09 Time: 20:38:52 \ Category: \ Comments: 3

Blev ingen shopping idag. Utan vi tar det imorgon istället. Åker till erikslund med Tiina och Ville. Så ska vi handla lite smått och gott. Framförallt en present till Orre :)
Har redan bestämt vad vi ska ge till pappan i huset :)

Kvällen har varit lugn. Va förbi Tiina en sväng på en kopp kaffe. Sen har jag och Ville badat. Orre sticker snart till jobbet.
Denna helgen suger apa! Han jobbar natt. Inatt börjar han som vanligt.
Men lör-sön är det 12 timmars som gäller. Hur tråkigt som helst!
Känner mig som världens mest ensamma person de helgerna.
Det är stunder som dessa som jag kan önska att vi bodde i limmared/Tranemo. För där hade jag aldrig behövt va ensam. Massa folk runt omkring hela tiden. Alltid någon som man kan umgås med.
Jag förstår att folk inte kan vara tillgängliga hela tiden, är inte där skon klämmer. Utan bara det att jag har inte så stor social krets här. Vilket inte stört mig innan, och gör väl inte direkt nu heller. Men stundtals kan man önska att man hade lite större krets. Man vill ju inte vara ett påhäng liksom.

Så ni få stackare som jag pratar med, ledsen om jag är klängig, bara lite socialt utsvulten ;)

Förresten, jag har lätt den snyggaste bakgrunden på min mobil <3


Framför tvn

Date: 2012-11-09 Time: 10:12:06 \ Category: \ Comments: 0

Gårdagskvällen tillbringade lilla familjen framför tvn. Här är två snygga bilder på oss ;)

Idag ska vi ut och köpa farsdags-present till älskade pappa i denna familjen <3


Bättre

Date: 2012-11-08 Time: 19:11:33 \ Category: \ Comments: 0

Mår betydligt bättre nu än innan :) hade en liten svacka där!
Ibland har man dåliga stunder, så är det bara.

Här jämte mig sitter en sprallig liten kille som suger på sina tår :) söt!


Jag orkar inte!

Date: 2012-11-08 Time: 15:01:59 \ Category: \ Comments: 0

Idag är en riktig skit-dag!!! Jag är trött, har ont i rygg och mage! Och Ville testar mitt tålamod till max. Det är våga-vägra-sova. Och jag orkar inte med det! En förbannad strid att få honom att somna. Och somnar han så sover han typ 20 min!! Blir tokig!!
Han har sovit totalt en timma på hela dagen sen kl 08.

Tar en spade och går och gräver ner mig en stund!


Återbesök

Date: 2012-11-08 Time: 08:56:28 \ Category: \ Comments: 0

Idag är det återbesök hos sjukgymnasten. Tror inte det kommer vara någon större förbättring av hans nacke, träningen har ju inte blivit prioriterad det senaste eftersom han varit sjuk såpass mkt. Suck!
Vi får se vad hon säger.

Och ute snöar det :) hellre det än regn!
Uppdaterar sen så får vi se vad hon sa.


Nörd

Date: 2012-11-07 Time: 20:58:12 \ Category: \ Comments: 0

Som den sanna twilight-nörden jag är så ska jag självklart titta på New Moon ikväll!
Nästa helg ska jag se den sista filmen på bio :) helgen blev dock inte som planerad :( vilket jag är lite ledsen över.
Men men, inte mycket att göra åt dessvärre. Det kommer fler tåg.
Så alla där ute! Titta nu kl 21.00 på kanal 5!


Finaste

Date: 2012-11-07 Time: 19:21:25 \ Category: \ Comments: 0

Jag har varit med och skapat det finaste på denna jord!


Jag är trött

Date: 2012-11-07 Time: 17:27:52 \ Category: \ Comments: 0

Vill sova! Sitter på en gammal rutten buss hem från jobbet. Den här bussen hade behövt åka direkt till skroten.

Super trött idag! Hade svårt att somna om efter Ville vaknade till vid 04 imorse. Så när klockan ringde 05.40 så sov jag så skönt! Gör man inte allt det när klockan ringer? Sover som skönast?

Idag är dagen D för Agge, bebisen är beräknad att komma idag <3
Får se när den vill dyka ut ifrån magen. Åh minns det som igår när man äntligen kom till 40 fulla veckor. Den underbara förväntansfulla känslan.

Om man skulle ta och laga mat. Tråkigare än tråkigast! Men ett måste.
Ska se efter vad som gömmer sig i frysen.

Nu har min lilla älskling somnat. Då kan vi sätta igång med käk


Det går åt rätt håll

Date: 2012-11-06 Time: 10:36:38 \ Category: Allmänt \ Comments: 0
Förkylningen verkar vara på gång att ge med sig. ialla fall på mig. Ville har det ganska jobbigt ännu. Med snorig och täppt näsa och hosta. Men det verkar gå åt rätt håll där med.
Skulle ha jobbat mån-ons denna veckan men har varit hemma dessa två dagar. Går till jobbet imorgon.
 
Laddar upp massa bilder från min och Fredrikas promenad genom hembygdsparken. Hon tog massa fina bilder å Alvin och Ville. Fina kusinerna :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snart ska jag ner igen. Men då ska jag åka alldeles ensam. Är bjuden på fest serrni ;) Kommer sakna ihjäl Ville under den helgen. Nog för vi varit borta ett dygn innan från honom. Men nu ska mamma vara borta en hel helg. Jobbigt värre, för mig.
Men det ska bli roligt att umgås med alla "gamla" godingar igen :) Just like the old days :)
 
Annars rullar det på som vanligt här hemma. Vi har fått nytt golv i vardagsrummet. Blev superfint! Grejade om lite i fönstrerna igår. Köpte lite lampor och annat piff :) Ska försöka mig på en rejäl städning sen också. Förbannade damm som tittar fram stup i ett ;)
 
Och imorgon är det dagen D för puppan min. Deras lilla bebis är beräknad att komma då. Blir spännande att se när hon väljer att visa sitt söta ansikte. (Nej dom vet inte könet, bara jag som är övertygad om att det är en liten flicka där inne i hennes mage)
Tänk va fort tiden går! Inte längesen hon berättade att hon va gravid. Det va i slutet på min graviditet som hon sa det.
Men antar att man upplever att tiden går fortare också när man har barn. Allt händer så snabbt. De utvecklas framför ögonen på en.
Det kommer gå så bra Agge :) Detta fixar du! Jag är med dig i tankarna och skickar lite telepatisk puppe-kraft till dig ;)
Men det är värt det! Största belöningen man kan få <3
 
Det är också stunder som dessa som man önskade att vi bodde närmre hemåt. De bor i Gbg och vi här. Alldeles för långt emellan. Vi ses på tok för sällan. Innan, när dom också bodde här och tidigare än så, när jag och Agge bodde i Limmared så umgicks vi dagligen. Jämt! Så det suger ap-svett att ha detta avståndet.
 
Är sugen på att börja inreda Villes rum. Tanken är att efter jul och nyår så ska han få flytta in där. Letar efter tyg till gardiner. Sugen på ett grå-svarf laban tyg. Hittade gardin på gekås men den va ju såklart slut! Är även inne på mumin. Tycker de är så himla söta. Sen ska vi köpa lite möbler in dit till honom. En byrå, någon matta och liten andra söta barnsaker.
Lilla killen blir så stor. Eget rum och allt <3
Då kommer han vara 8 (!!) månader.
 
Längtar till advent och julen. Lyssna på massa julmusik och springa omkring här och göra julfint :) Älskar det! Är ju inte hemma första advent-helgen så jag tänker tjuvstarta helgen innan! Då får man njuta av det längre också.
Mys!
 
Om jag skulle ta och hoppa i ett par vettiga kläder och kanske borsta håret ;) Så man ser ut som folk.
 
 
 
 

Sjuklingar

Date: 2012-11-04 Time: 08:50:31 \ Category: \ Comments: 0

Jag och Ville är sjuka. Han åkte på en dunder förkylning på vägen hem från limmared och han har smittat mig. Mår bajs!
Inte längesen jag va förkyld heller. Men då klarade Ville sig. Men inte denna gången tyvärr. Hoppas det går över snabbt.
Ap tråkigt att äta mat när man inte känner smak på den!

Det gick bra att köra hem igår. Ville sov ända till Örebro. Duktig kille :)

Tråkigt att åka hem tyckte jag. Hade gärna stannat längre :) men samtidigt skönt att komma hem också. Och träffa orre. Ville blev så glad att se sin pappa igen <3
Men snart ska jag ner igen. Fast då åker jag ensam. Ska på lite party nämligen och orre vill inte följa med

Vi va på gekås i torsdags och handlade massa. Är i princip klar med alla barnens julklappar. Lite mer till Ville ska handlas och någon mer sak till Emelie och Nathalie tror jag. Sen är det klart :) skönt! Slippa stressa!!

På måndag är det jobb som väntar, om jag frisknat till dvs, ska bli kul att göra nått nytt :) för nu är det nya arbetsuppgifter som gäller. Det jag gjort de andra veckorna är klart. Spännande!

Vi provade dop-klänningen med, för skojsskull. Och den passade så fint så :) sen om nu detta dopet kommer bli av eller inte är en annan sak. Inte så lätt att få till det iom att jag vill ha det i limmared. Vi får väl se.
Köpte en tomtedräkt till Ville också, som vi provade. Så sjukt söt!!

Grattis på födelsedagen kära puppan min! Snart kommer även bebisen <3 inte många dagar kvar nu!! Så spännande!

Nu ska vi äta lite god mat:)

Detta va gårdagens inlägg som inte gick att publicera igår.


Personlig text om dig själv...