Herr Alvin har anlänt!

Date: 2012-03-31 Time: 19:46:06 \ Category: Allmänt \ Comments: 0

Jodå! Visst kom han idag, Alvin Ove Haldo:) och fort med! Herregud! Dom va knappt inne tre timmar innan han va ute! Så söt så! Ont hade det självklart gjort. Vill ni läsa om det så gå in på
fskaxelsson.blogg.se
Där står hela den ocensurerade historian, i sann Fredrika-anda. Här filtrerar vi minsann inte bort nått;)
Lämnar lite bilder på guldklimpen:)
Alvin Ove Haldo 3760 gr och 52 cm


Väntar med spänning!!!

Date: 2012-03-31 Time: 09:58:25 \ Category: Allmänt \ Comments: 0
Yes gott folk! Fredrika är äntligen inne på förlossningen och föder barn:) Lille Alvin har äntligen, efter 8 dagars övertid bestämt sig för att komma ut! Fick sms vid 06,50 att dom va på väg in för då kom värkar med 2 min mellanrum. Och att hon önskade inte den smärtan på någon!
Känns ju upplyftande då man själv ska föda snart ;) haha! Nä, men klart att det gör ont...usch stackarn!
Hoppas bara att allt går bra och att han inte tar allt för lång tid på sig att komma ut nu när det väl startat!!
Så så ligger landet till..uppdaterar mer sen när jag hör nått mer
Ciao!

Temperaturen är hög uti kroppen!

Date: 2012-03-27 Time: 19:32:44 \ Category: Allmänt \ Comments: 0
Närmare 30 än 47,5!

Känns mer som 47,5 idag dock...suck, pust, stånk och stön! Är varm som en kamin idag...usch! Känner sig inte allt för fräsch!


Varit hos BM idag. Nu är vi inne i v,37 och mitt SF mått låg på 35. Denna mage växer hela tiden ;) otroligt! Men en positiv nyhet va att jag har inte gått upp så mkt i vikt som jag trodde. Jag trodde på en 15-16 kg. Men det visade sig istället vara 12-13kg :) Och DET kändes bra! Men det kan ju fortfarande gå uppåt innan min lilla skrutt behagar komma ut:)
Huvudet va fixerat och bebisen verkar må fin-fint! Den kan nu komma när som den helst vill:) Jag tycker ju desto tidigare desto bättre..
För nu kommer den segaste tiden har jag på känn. Sover som en kratta på nätterna och vaknar stup i ett. Då kan man lika gärna vakna stup i ett pga ett barn som vill ha mat och bor utanför magen!

Va iväg en sväng till hälla precis..gick in på hm och köpte mig lite nagellack och en amningsbh...bra att ha! In på ica en snabbis med och där köpte jag Breaking Dawn:) Ska kolla på extra-materialet sen! Såg den senaste trailern igår..LÄNGTAR!! Men hade gärna sett mer i trailern av själva filmen än vad man fick se.

Stackars Fredrika går och trampar på övertid..5 dagar över tiden hittills! Envisa unge! Hon har lite värkar, men inget som är regelbundet. Fy vad jobbigt det måste vara! Men ljuspunkten är ju att inom 10 dagar kommer han att vara här. För om 10 dagar har hon gått över 14 dagar. Härligt:) ingen mer väntan! Även om man vill komma igång av sig självt.
Klart han är väl sur! Och tänker det att ni har hindrat mig så många gånger från att komma ut så nu jävlar tänker jag stanna här inne! hahaha! Så är det säkert!

Tjingeling!

Låt mig presentera: Fru Dubbelhaka!

Date: 2012-03-23 Time: 11:15:56 \ Category: Allmänt \ Comments: 0

Ja, tack tack för applåderna! Nej ni behöver inte resa er upp för min skull;)
Jo då, nu är det oundvikligt; dubbelhakan har
Kommit ifatt mig! Skrämmande sak! Antar väl att man sväller som mest de här sista veckorna. Tog även ett kort på magen min, sedd uppifrån. Den ser ut som en gigantisk jordglob! Jösses! Haha!

Sitter ute nu och njuter av solen:) helt underbart! Så varmt! Passar på att fylla porerna med härligt d-vitamin! Denna bleka gigantiska kropp behöver det!

Har de senaste nätterna drömt att förlossningen drar i gång. Sakta men säkert:) men inget händer i verkligheten. Men men, har ju faktiskt tre veckor kvar. 3,5 vecka. Så det är ingen fara. Dessutom är jag inställ på övertid. Men allt annat är ju en bonus;)
Fredrikas bebis va beräkna att komma igår. Men han vill inte heller dyka upp! Han trivs bättre inne i den trånga magen, envisa barn;)

Nu är det helg igen! Jag är imponerad av hur fort veckorna går! Speciellt vardagarna, helger är mer långsamma tycker jag. Men de senaste tre veckorna har bara blåst förbi! Oroligt! Trodde ändå att från v 30 skulle tiden gå plågsamt långsamt. Men icke! Den kan få lugna ner sig lite ner bebisen kommit så man får njuta längre av den mysiga tiden, men då går den väl
Bara fortare skulle jag tro! Packade även BB-väskan igår:) helt overkligt! Där satt jag och valde ut vad vårt barn ska ha på sig när h*n kommer hem:) kan inte tro det! <3

Kollade Skatteverkets sida tidigare i veckan med, jag fick en mycket glad överraskning! Känns passande då man inte blir tät av att vara mamma-ledig:) vi behövde det!

nähä gott folk! Nu ska Fru Dubbelhaka hämta mer kaffe och sola vidare en stund:) trevlig helg på er!


Krämpor

Date: 2012-03-18 Time: 20:19:32 \ Category: Allmänt \ Comments: 0

Ja som rubriken lyder som kommer jag gnälla över mina krämpor här. Vilket jag ogillar att göra och höra på. Men nån kanske har varit
Med om liknande saker? Eller så mycket ska jag inte gnälla över.
Det mesta är den senaste smärtan som kommit för att stanna verkar det som. Sitter precis innanför revbenen på vänster sida. Kan inte stå eller sida vanligt, gör lite ont när jag andas. Den rör sig ibland och sätter sig bak i ryggen men främst sitter den fram. Nån som vet vad det kan va? Har ett par teorier själv.
• lungan kläms av bebisens rygg/rumpa (för fötter och armar är på andra sidan)
• nån form av inflammation i muskelfästet, pga tyngden ifrån magen.
• tarmen, har problem med typ kronisk förstoppning sen jag blev gravid ( ja jag vet! Inte så fräscht att tala om. Men va fasen! Det är normalt! ) att det hamnar i kläm på trångt och stopp högre upp.
Alvedon hjälper icke längre och börjar tröttna. Ska prata med min bm imorgon och se vad hon har att säga. Tröttsamt att varje kväll ha så förbannat ont liksom!

Nu närmar de sista 4 veckorna sig:) går in i v36 imorgon:) så inom 6 veckor så har vi vårt underverk hos oss! Går inte begripa! Helt otroligt och overkligt är det!
Det är trångt i magen, det känns! "lilla" bebisen tycks tro att den kan sparka sig ut genom sidan ibland...inte så skönt, revbenen är inte heller en utväg. Försöker att övertala den att komma ut på riktigt istället, finns mkt mer plats att sträcka ut sig på här:)

Nått mer? Mormor och morfar kom igår igen, dom stannade över natten. På väg hem från norrland. Det va trevligt:) idag gräddade mormor våfflor och mums så gott det va!! Jag fick även en bit parisar-korv! Så jag stekte mig parisare till kvällsmat innan:) så gott! Va ca tre år sen jag åt det. Ser ut som stor falukorv ungefär som man äter med hamburgarbröd och eller ägg.

Snart kommer Fredrikas lilla bebis med, Alvin:) den 22/3 är han beräknad. Men det kanske blir innan då hon haft en hel del värkar den senaste tiden. Spännande:)

Jag ligger faktiskt i badet nu och bloggar från mobilen, för att få värken att gå över lite. Här kör vi stenhårt på multitasking;) haha!
Näpp näpp, nu ska jag slappa lite. Sen lägga mig på soffan. Vi hörs en annan gång!


Uppdatering

Date: 2012-03-12 Time: 19:59:40 \ Category: Allmänt \ Comments: 0

Yes, allt gick bra hos bm idag. Sa däremot fel innan, mitt sf mått sist va 32 i v33. Nu va det 34 och jag är i v35, bebisen mådde bra och har vänt sig med huvudet nedåt. Allt såg så bra ut med. Alla prover va också bra.


Oj då!

Date: 2012-03-12 Time: 11:05:54 \ Category: Allmänt \ Comments: 0

Blev visst ett tag sen ja uppdaterade. Lyckas glömma av det där. Föredrar att göra det från mobilen med eftersom det är så smidigt att ladda upp bilder samtidigt:)
Vad har hänt? Jo graviditeten löper på fint:) växer i full fart! Har en oerhört aktiv bebis där inne! <3
För två veckor sen va jag hos bm, då hade magen bara exploderat fram! Har ju hållt mig på stadiga 2 cm "växt" / gång. Men inte denna gången inte! PANG 4 cm! Vi drog till med det dubbla:) men ska det va så ska det va;) så då i v 33 va mitt sf mått 33. Idag ska jag åter till bm och är i v 35 idag så det lär ju bli spännande och höra hur mkt den vuxit nu. Hon skulle även känns efter idag om huvudet fixerat sig. Den har legat neråt de andra gångerna med.

Vad mer?
Vi fick lilla rycket i söndags förra veckan och drog igång ett projekt som innebar måla och tapetsera sovrummet! Dragit ut på detta nog så länge och jag ville verkligen ha det klart innan bebisen kommer. Så vi körde på! Kunde väl inte göra allt för mkt då man inte är så smidigt och har ont överallt. Men klart blev det och mkt fint blev det med:) lägger upp bild här!

Jo mormor och morfar va här i förra veckan:) dom stannade två nätter, på vägen mot Norrland. Va trevligt med lite besök, då jag/vi inte får det allt för ofta.
Vi va på ikea och tittade runt lite. Dom hade med sig spjälsäng och babyskydd som Johanna fixat åt oss:) super-nice! Vi är så nöjda:)
Så nu är allt klart för bebisen, bara att komma ut lilla vän! Vi väntar med spänning på att få se vad du är för en liten krabat <3

Slänger upp lite bilder här på nya tapeten, en bild på magen från förra veckan v 34, och kanske på lite annat:)
Så ska jag försöka komma ihåg att uppdatera efter mitt besök hos bm idag.


Personlig text om dig själv...